Ředění slivovice



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?)
13.10.2008 15:03

No, to bych neviděl jako optimální řešení 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 213.150 (?), 11.10.2008 10:43

Pít třeba 65%ní slivovici je skoro sebevražda. Ředí se na přijatelnou mez, aby vynikla chuť. Já třeba ředím švestky na 55%. Mimochodem, každá slivovice je 2x pálená, nebo je to páleno ve speciální koloně. Jednou pálená se nazývá lavorovice :-)

Jinak ředím obyčejnou měkkou vodou ze studánky. Není problám si případné zakalení vyzkoušet na vzorku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 90.135 (?), 23.10.2013 15:54

,,lavorovice"?asi ani nevíš jak se lavorovice dělá

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.61 (?), 2.4.2009 8:25

z kolony vytece po druhem paleni okolo 70%vol tedy ne koralky ale lih a to vypali cerva az moc :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 97.194 (?), 11.10.2008 10:11

Pane Václave, použití destilované vody na ředění slivovice není nesmysl. Používá se samozřejmě potravinářská a užívala se již v dobách, kdy o Dobré vodě jsme neměli ani tušení, protože nic takového na trhu prostě nebylo. Žiju v místě, kde není vůbec možné použít běžnou vodu pro neskutečně vysoký obsah uhličitanu vápenatého. Nicméně kvalitou je to vynikající pitná voda, dusičnany jsou v ní hluboko pod kojeneckou normou. Stanislaw.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 174.201 (?), 13.10.2008 14:48
Ředil sem pálenku z letního ovoce Hanáckou kyselkou s příchutí švestek.Příjemná chuť.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 13.10.2008 15:03

No, to bych neviděl jako optimální řešení 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 168.167 (?), 13.10.2008 15:43

slivovici sice používám při výrobě ořechovky, ale s hanáckou kyselkou,... z toho jde až mráz po zádech 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 128.84 (?), 30.10.2008 16:18

Ptal jsem se na potravinářskou destilku v drogerii a tam to neznaj.???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
082m - (10) - 224.76 (?), 7.9.2011 23:14

tak zkuste zaskočit do lékárny

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.157 (?), 18.6.2015 21:46

Destlovaná voda je destilovaná voda. Není nic jako "průmyslová" nebo "potravinářská". Je to prostě čistě H2O bez jakýchkoli minerálů. :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika