Ředění slivovice



host - 140.157 (?)
18.6.2015 21:46

Destlovaná voda je destilovaná voda. Není nic jako "průmyslová" nebo "potravinářská". Je to prostě čistě H2O bez jakýchkoli minerálů. :-)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 213.150 (?), 11.10.2008 10:43

Pít třeba 65%ní slivovici je skoro sebevražda. Ředí se na přijatelnou mez, aby vynikla chuť. Já třeba ředím švestky na 55%. Mimochodem, každá slivovice je 2x pálená, nebo je to páleno ve speciální koloně. Jednou pálená se nazývá lavorovice :-)

Jinak ředím obyčejnou měkkou vodou ze studánky. Není problám si případné zakalení vyzkoušet na vzorku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 90.135 (?), 23.10.2013 15:54

,,lavorovice"?asi ani nevíš jak se lavorovice dělá

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.61 (?), 2.4.2009 8:25

z kolony vytece po druhem paleni okolo 70%vol tedy ne koralky ale lih a to vypali cerva az moc :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 97.194 (?), 11.10.2008 10:11

Pane Václave, použití destilované vody na ředění slivovice není nesmysl. Používá se samozřejmě potravinářská a užívala se již v dobách, kdy o Dobré vodě jsme neměli ani tušení, protože nic takového na trhu prostě nebylo. Žiju v místě, kde není vůbec možné použít běžnou vodu pro neskutečně vysoký obsah uhličitanu vápenatého. Nicméně kvalitou je to vynikající pitná voda, dusičnany jsou v ní hluboko pod kojeneckou normou. Stanislaw.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 174.201 (?), 13.10.2008 14:48
Ředil sem pálenku z letního ovoce Hanáckou kyselkou s příchutí švestek.Příjemná chuť.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 13.10.2008 15:03

No, to bych neviděl jako optimální řešení 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 168.167 (?), 13.10.2008 15:43

slivovici sice používám při výrobě ořechovky, ale s hanáckou kyselkou,... z toho jde až mráz po zádech 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 128.84 (?), 30.10.2008 16:18

Ptal jsem se na potravinářskou destilku v drogerii a tam to neznaj.???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
082m - (10) - 224.76 (?), 7.9.2011 23:14

tak zkuste zaskočit do lékárny

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.157 (?), 18.6.2015 21:46

Destlovaná voda je destilovaná voda. Není nic jako "průmyslová" nebo "potravinářská". Je to prostě čistě H2O bez jakýchkoli minerálů. :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika