|
Pokazil jsem kvas?
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 108.235 (?), 1.9.2009 19:53
Právě naopak. Bolehlavy jsou z tech aromatických látek. Cukr tam není na zrovnoměrnění kvašení, ale na výtěžěk. Na zrovnoměrnění kvašení se používají živné soli a kvasinky. Dávám jak do čeho (podle obsahu cukru v ovoci).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.168 (?), 7.12.2008 23:10
xxx.xxx.94.12 (4269), 7.12.2008 20:43
Otrava samozřejmě nehrozí - voda taky není jedovatá, ale když si loknete tak se moc dýchat nedá ;-) S CO2 je to podobné - je těžší než vzduch a drží se u dna. Pokud je v sudu kvas třeba jen do půlky, tak bych věřil tomu, že koncentrace CO2 bude u hladiny dost vysoká na ztrátu vědomí při loknutí.
PS: Souhlasím, že to je sejčkování a malování čerta, ale nedalo mi to ;-) Taky držím palce ať se kvas povede! Gl.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.233 (?), 7.12.2008 20:48
No právě takový tichý šumění jako popisujete sem slyšel, když jsem k tomu dával ucho, ale přičítal jsem to tomu, že jsem se sudem trochu potáčel a že se to nějak odlepuje od stěn, no tak to asi bylo zmíněné kvašení. Jinak obrázek funguje stačí jen zkopírovat adresu v závorkách, děkuji za reakci.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 97.194 (?), 7.12.2008 21:28
Dobrý den. Už jsem obrázek otevřel, Váš kvas je v přepychovém stavu. Jak píše MUDr. Vysloužil, proč by nebyl? Nespěchat, v pohodě to nechat dokvasit. Jakmile se Vám to bude zdát vizuálně ještě lepší, normálně tam strčte prst a olízněte. Je třeba, aby to bylo řádně kyselé, čili cukry budou prokvašeny. Skutečně to vypadá skvěle. Tak ať výsledek dopadne dle Vašeho přání. Stanislaw
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.233 (?), 7.12.2008 22:06
No já jsem měl strach z důvodu toho, že jsem četl spoustu článků, kde trvání kvašení bylo od 4 do 8 týdnů a ten můj už jede devátý týden. A že ovoce má propadnout dolu a nahoře má být jen tekutina. A navíc jsem četl, že spousta lidí už má vypáleno, tak asi mé obavy byly zbytečné. Vizuálně bohužel nepoznám vůbec nic, protože jak jsem psal tohle je můj první kvas a předchozí zkušenosti nemám žádné. Dobu dokvašení poznám leda podle chuti, jak píšete. Každopádně děkuji za cenné rady.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
082m - (10) - 64.186 (?), 7.12.2008 21:44
Nic jste nopokazil. Kvas vypadá krásně, klidně ho můžete zakrýt ale ne na těsno. V sudu se nashromáždí CO2 a ten zabraňuje tvorbě plísní. V literatuře dokonce doporučují kvasné zátky. Pokud chcete urychlit proces kvašení lze dát sudy do teploty 18o C. Při doslazování kvasu šetřete s cukrem pokud výsledný produkt budete sám konzumovat a nemáte ho jen na prodej.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|