Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Podtlak po dokvašení

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.166.20 (?)
18.10.2009 21:37

Já bych to viděl asi takto, kvas dokvasil a to bylo ještě teplo, teď sud hodně vychladnul a tím se udělal podtlak. Věřím, že lehkým násilím otevřít určitě půjde, jen se toho nesmíte bát. VašekB.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.115.201 (?)
18.10.2009 13:38, počet návštěv: 4573
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, chci se zeptat, proč vznikl v kvasu podtlak.Kvas mám asi 6týden.Teď si nevím rady, jak otevřu bečku.Máte s tím někdo zkušenost?Děkuji za odpověď

Připojit reakci   
   

Podtlak po dokvašení


Jaroslav Gregorec (108) - xxx.xxx.168.230 (?)
18.10.2009 17:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Skusenosti nemám, ale postačí vyvrtať do víka malu dieru vrtackou nech chytí vzduch... Predpokladám, že sa jedná o sud so šróbovacím víkom. Používam aj ja také, ale nikdy sa mi to nestalo. Možno aj preto, lebo v čase búrlivého kvasenia mávam viko pootvorené.

Připojit reakci
      

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.26.238 (?)
18.10.2009 18:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někteří to dělají tak, že mají vyvrtanou díru do víka, v ní hadičku která je v nádobě s vodou.Jakmile kvas dokvasí, vznikne onen podtlak a natáhne vodu z nádoby, čímž poznáte, že je kvas hotov a odpadá problém s podtlakem.Hodně štěstí.

Připojit reakci
         

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.166.20 (?)
18.10.2009 21:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych to viděl asi takto, kvas dokvasil a to bylo ještě teplo, teď sud hodně vychladnul a tím se udělal podtlak. Věřím, že lehkým násilím otevřít určitě půjde, jen se toho nesmíte bát. VašekB.

Připojit reakci
            

Podtlak po dokvašení


vyslouzil (17085) - xxx.xxx.65.50 (?)
19.10.2009 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si nemyslím, že skončením kvašení či ochlazením by vzniknul tak velký podtlak, že by sud nešel otevřít. Navíc většina sudů je z plastu, který umožní malou deformací vyrovnání tlaků.  Spíš bych řekl, že víko se přilepilo zaschlou pěnou unikající při bouřlivém kvašení.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
borovička717.6.201919734
Z ceho udelat visnovku717.6.2019470
Zapach dymu515.6.20191280
Slivovice jak poznat archív109.6.20199707
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201926867
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191174
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934706
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019782
Turbo kvasnice3519.5.20197837
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921193
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201929848
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019934
Škrábavost pálenky4727.4.201960460
Archivace slivovice427.4.2019754
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019631
Kvas z mandarinek1616.4.20191568
destilační přístroj104915.4.20191427576
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948634
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191671
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191828
Aroma slivovice364.4.201910560
Palenka z datli?92.4.20196053
Ochutnávka Radimov623.3.20191784
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194518
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019858
Parciální fermentace518.3.20191133
Ananasový kvas214.3.2019801
Kvas z mirabelek2011.3.201913280
Kvasenie a palenie manga710.3.20191204
Dřinka - použití229.3.201930074
Destilace - základní dotazy497.3.201915350
Test na metanol8025.2.201988732
3D pálení2323.2.20194313
Koupě automatické pálenice 11021.2.201938478
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201916921
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191758
Odpeckovač317.2.2019997
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192569
Kvas přes zimu1012.2.20192651
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201920332
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů