Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Podtlak po dokvašení

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.166.20 (?)
18.10.2009 21:37

Já bych to viděl asi takto, kvas dokvasil a to bylo ještě teplo, teď sud hodně vychladnul a tím se udělal podtlak. Věřím, že lehkým násilím otevřít určitě půjde, jen se toho nesmíte bát. VašekB.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.115.201 (?), 18.10.2009 13:38
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, chci se zeptat, proč vznikl v kvasu podtlak.Kvas mám asi 6týden.Teď si nevím rady, jak otevřu bečku.Máte s tím někdo zkušenost?Děkuji za odpověď

Připojit reakci   
   

Podtlak po dokvašení


Jaroslav Gregorec (108) - xxx.xxx.168.230 (?), 18.10.2009 17:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Skusenosti nemám, ale postačí vyvrtať do víka malu dieru vrtackou nech chytí vzduch... Predpokladám, že sa jedná o sud so šróbovacím víkom. Používam aj ja také, ale nikdy sa mi to nestalo. Možno aj preto, lebo v čase búrlivého kvasenia mávam viko pootvorené.

Připojit reakci
      

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.26.238 (?), 18.10.2009 18:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někteří to dělají tak, že mají vyvrtanou díru do víka, v ní hadičku která je v nádobě s vodou.Jakmile kvas dokvasí, vznikne onen podtlak a natáhne vodu z nádoby, čímž poznáte, že je kvas hotov a odpadá problém s podtlakem.Hodně štěstí.

Připojit reakci
         

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.166.20 (?), 18.10.2009 21:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych to viděl asi takto, kvas dokvasil a to bylo ještě teplo, teď sud hodně vychladnul a tím se udělal podtlak. Věřím, že lehkým násilím otevřít určitě půjde, jen se toho nesmíte bát. VašekB.

Připojit reakci
            

Podtlak po dokvašení


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.65.50 (?), 19.10.2009 8:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si nemyslím, že skončením kvašení či ochlazením by vzniknul tak velký podtlak, že by sud nešel otevřít. Navíc většina sudů je z plastu, který umožní malou deformací vyrovnání tlaků.  Spíš bych řekl, že víko se přilepilo zaschlou pěnou unikající při bouřlivém kvašení.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení11.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů