Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Podtlak po dokvašení

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.166.20 (?)
18.10.2009 21:37

Já bych to viděl asi takto, kvas dokvasil a to bylo ještě teplo, teď sud hodně vychladnul a tím se udělal podtlak. Věřím, že lehkým násilím otevřít určitě půjde, jen se toho nesmíte bát. VašekB.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.115.201 (?)
18.10.2009 13:38, počet návštěv: 4623
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, chci se zeptat, proč vznikl v kvasu podtlak.Kvas mám asi 6týden.Teď si nevím rady, jak otevřu bečku.Máte s tím někdo zkušenost?Děkuji za odpověď

Připojit reakci   
   

Podtlak po dokvašení


Jaroslav Gregorec (108) - xxx.xxx.168.230 (?)
18.10.2009 17:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Skusenosti nemám, ale postačí vyvrtať do víka malu dieru vrtackou nech chytí vzduch... Predpokladám, že sa jedná o sud so šróbovacím víkom. Používam aj ja také, ale nikdy sa mi to nestalo. Možno aj preto, lebo v čase búrlivého kvasenia mávam viko pootvorené.

Připojit reakci
      

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.26.238 (?)
18.10.2009 18:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někteří to dělají tak, že mají vyvrtanou díru do víka, v ní hadičku která je v nádobě s vodou.Jakmile kvas dokvasí, vznikne onen podtlak a natáhne vodu z nádoby, čímž poznáte, že je kvas hotov a odpadá problém s podtlakem.Hodně štěstí.

Připojit reakci
         

Podtlak po dokvašení


host - xxx.xxx.166.20 (?)
18.10.2009 21:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych to viděl asi takto, kvas dokvasil a to bylo ještě teplo, teď sud hodně vychladnul a tím se udělal podtlak. Věřím, že lehkým násilím otevřít určitě půjde, jen se toho nesmíte bát. VašekB.

Připojit reakci
            

Podtlak po dokvašení


vyslouzil (17237) - xxx.xxx.65.50 (?)
19.10.2009 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si nemyslím, že skončením kvašení či ochlazením by vzniknul tak velký podtlak, že by sud nešel otevřít. Navíc většina sudů je z plastu, který umožní malou deformací vyrovnání tlaků.  Spíš bych řekl, že víko se přilepilo zaschlou pěnou unikající při bouřlivém kvašení.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Posudzovanie ovocného kvasu719.8.20192180
Kvas broskve119.8.2019123
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.2019940
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201916818
Aroma meruňkovica813.8.2019880
Pálení ovocných vín1912.8.201910816
Melounovice610.8.2019531
Pečetní vosk89.8.2019597
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201929515
destilační přístroj10529.8.20191438738
Refraktometr na měření kvasu233.8.201910839
Destilační přístroj32.8.2019560
Trubka ke chladiči21.8.2019314
Z ceho udelat visnovku2231.7.20192806
Cudny proces palenia430.7.2019545
Meruňkový kvas 4627.7.201943948
Ražná - ražovica1526.7.201942720
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.2019890
Novy kvas nekvasi619.7.2019685
Ananasový kvas318.7.20191252
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201916035
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191474
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191127
Pach po acetonu35.7.2019820
Domácí ořechovice1131.7.2019204452
Kvas z mandarinek1923.6.20192563
Zapach dymu623.6.20191779
borovička717.6.201920525
Slivovice jak poznat archív109.6.201910399
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201928591
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191632
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935770
Turbo kvasnice3519.5.20199098
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201922186
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201932301
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191293
Škrábavost pálenky4727.4.201962800
Archivace slivovice427.4.20191108
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.20191152
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201949687
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna13.8.2019
Kaiserova elektrická udírna12.8.2019
Uzení masa11.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů