Neplašte a nic nevyhazujte. Cukru jste tam dal opravdu moc, špičková slivovice už to nebude, ale vyhazovat netřeba. Postupujte takto:
1. Změřte si obsah cukru ve šťávě
2. Pokud je vyšští než nějakých 21 - 22 brix, dolejte čistou vodu, pokud to půjde, posbírejte plesnivé švestky, pokud to nepůjde, tolik se toho nestane když tam nějaké zůstanou. Máte-li možnost, přidejte ušlechtilé kvasinky v zákvasu. Promíchejte. Dosypte nové švestky a nechte stát... do druhého dne (?)... prostě několik hodin.
3. Pevné podíly v klidu vyplavou a pokryjí "hladinu". Tuto deku "pocukrujte" krystalovým cukrem ve vrstvě cca 0.5 - 1 cm. Mělo by na to stačit 1 kg cukru. Toto "pocukrování" zabrání další tvorbě plísně (asi jako u kandovaného ovoce), postupně se během několika dnů až týdnů "vstřebá" a asi i zkvasí.
4. Zavřete bečku a ignorujte ji 4 - 6 týdnů. Potom změřte zbytkový cukr, jakmile bude mít 6 brix, nebo se ustálí a dále nebude klesat - fičte do pálenice.
Slivovici zdar!