Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud dobře vidím a je to fact plíseň a ne pěna, tak se musím přiznat že něco takového jsem ještě neviděl.
Pár plesnivých švestek se při postupném plnění občas objeví. Ale jen pár, ne celá souvislá vrstva. To fact zírám.
*
Jestli to tak doopravdy plesniví, tak zkuste připravit zákvas z ušlechtilých kvasinek nebo pekařského droždí alespoň 10% množství které je v sudu kvasu a po sebrání plesnivé vrstvy ho tam důkladně zamíchejte. Ale ten zákvas musí silně pěnit, šumět, být velmi aktivní, veden v teple a aspoň zpočátku i ten sud než se kvasinky rozmnoží. Nějaké okysličování při tom neřešte, jde o co nejrychlejší nástup kvašení a to potřebuje teplo.
Na zákvas je třeba živný roztok, nestačí jen voda cukr a kvasinky. Musí v něm být živiny. Kompoty, mošt, rozvařené ovoce nebo anorganické živné soli.
*
Jinak nevím kolik pustily ty švestky šťávy, ale pokud málo, tak 4kg cukru v 10l vody je pro kvasinky už "vražedná" koncentrace. Při ní se množit a pracovat nemohou na rozdíl od plísní pro které tato koncentrace ještě toxická není.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika