Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Neplašte a nic nevyhazujte. Cukru jste tam dal opravdu moc, špičková slivovice už to nebude, ale vyhazovat netřeba. Postupujte takto:

1. Změřte si obsah cukru ve šťávě

2. Pokud je vyšští než nějakých 21 - 22 brix, dolejte čistou vodu, pokud to půjde, posbírejte plesnivé švestky, pokud to nepůjde, tolik se toho nestane když tam nějaké zůstanou. Máte-li možnost, přidejte ušlechtilé kvasinky v zákvasu. Promíchejte. Dosypte nové švestky a nechte stát... do druhého dne (?)... prostě několik hodin.

3. Pevné podíly v klidu vyplavou a pokryjí "hladinu". Tuto deku "pocukrujte" krystalovým cukrem ve vrstvě cca 0.5 - 1 cm. Mělo by na to stačit 1 kg cukru. Toto "pocukrování" zabrání další tvorbě plísně (asi jako u kandovaného ovoce), postupně se během několika dnů až týdnů "vstřebá" a asi i zkvasí.

4. Zavřete bečku a ignorujte ji 4 - 6 týdnů. Potom změřte zbytkový cukr, jakmile bude mít 6 brix, nebo se ustálí a dále nebude klesat - fičte do pálenice.

Slivovici zdar!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika