Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz

Pálení > Pálenka z dýně

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.212.118 (?)
9.9.2010 16:14
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

snažil jsme se tento web projít a bohužel jsme a moji otázku odpověd v již zobrazených dotazech nenašel a ani google mi moc nepomohl. Zajímalo by mě, zda někdo z přítomných má zkušenosti s výrobou pálenky z dýně. Švestky, jablka a podobně mám vyzkoušené, ale letos mám přemíru dýní a zajímalo by mě, zda jdou využít k pálení.

 

Předem děkuji za odpověď!

Petr

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.24.183 (?), 10.9.2010 11:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkušenosti s dýněmi nemám, ale pokud dodáte dost cukru tak zkvasí všechno. Otázkou je poživatelnost výsledného produktu. Já bych tímto směrem raději neexperimentoval.

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


tatnda (1019) - xxx.xxx.164.4 (?), 10.9.2010 11:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi jak psal kolega výše, neplýtval bych časem a cukrem.Pil jsem takový výrobek a za námahu a cukr určitě nestál.To bych šel raději do sake nebo žitné... hooj

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.142.2 (?), 12.10.2018 16:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já z dýní pálím a neřekl bych že je to plýtvání časem a cukrem. Pěstování dýní je velice nenáročné, pokud máte kvalitní kompost a dostatek vody. A bývají roky, že nenarostou ani jablka.  Samozřejmě že cukr se musí přidat, dobře rozmíchaný v teplé vodě. A to je dobré sledovat akce obchoďáků a to se dá koupit cikr do 10 Kč za kilo.   Podle zralosti dýní přidávám tak 2 - 4 kg cukru na metrák kvasu. Vydatnost je asi 5 litrů pálenky z metráku dýňového kvasu. Pozor, kvas Vám nesmí zmrznout - to by jste nenapálili nic.  A chuť je dobrá, lahodná. Nejlepší je nechat si ji namíchat asi na 52 %.  

Obrázky:

Připojit reakci
         

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.178.140 (?), 4.1.2019 8:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také mohu potvrdit že se dá z dýně vypálit dobrá dýňovice.Použil jsem muškátovou dýni, rozdrtil a na 100kg kvasu jsem dal 4kg cukru. Ten jsem rozmíchal v teplé vodě. Té vody se tam nebojte přidat, pokut je kvas moc hustý nemusí dobře prokvasit. Napálil jsem 5L (52%)   

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.129.96 (?), 13.9.2010 11:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z dýně se dá udělat tykvové víno a je jen na uvážení, jestli ho potom přepálit na destilát.

Tykvové víno se obyčejně připravuje ve směsi, např s kyselými jablky. Dobré tykvové víno získáme sice také tak, že místo jablek použijeme kyselinu citronovou (nebo dvojnásobek kyseliny vinné), chuť a aroma hotového vína však zůstane slabší, než při přídavku jablečného moštu.

Tykvové víno

550 g tykvové dužiny, 180 g jablek, 0,15 g živné soli, 550 ml vody, cukrový roztok: 180 g, 80 ml vody

Okrájenou a jader zbavenou tykvovou dužinu smícháme s vykrájenými jablky (nejlepší jsou padaná a kyselejší druhy). Přidáme živnou sůl a směs spaříme vařící vodou. Po vychladnutí vmícháme kvasinky a ponecháme v uzavřené nádobě jeden den zakvasit. Druhý den vylisujeme a k moštu přidáme roztok cukru ve vodě. Ponecháme kvasit a nádobě uzavřené kvasnou zátkou a po vykvašení stočíme.

Toť recept. Sám jsem to nikdy nezkoušel. Hodně zdaru a případně sdělte zkušenosti. 

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.152.112 (?), 12.10.2010 11:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, já osobně chutnal pálenku z dýně a byla to lahoda, opravdu to chutnalo všem.. taky to chci letos zkusit, ale též nevím jak to naložit... Už jste zkoušel nebo víte jak na to???

předem dík za možné rady

Mikeš

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.128.95 (?), 26.1.2011 20:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak ten recept bych taky rád věděl. Z
Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.244.30 (?), 1.10.2011 17:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také by mne velmi zajímal recept na pálenku z dýně, když se urodily takové velké kusy. Kdo poradí? Děkuji za rady.

Připojit reakci
         

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.230.193 (?), 18.2.2012 20:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

50 litrova bečka,4 ks střednich dyni, bude asi pul bečky.Odstranit kuži vybrat vnitřek, rozdrtit. 5-6 kg cukru s vodou do plne bečky, nechat kvasit jak slivky, chutna skvěle

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně27.9.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení26.9.2020
Průměr komínu k udírně22.9.2020
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020