Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálenka z dýně

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.212.118 (?)
9.9.2010 16:14, počet návštěv: 51887
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

snažil jsme se tento web projít a bohužel jsme a moji otázku odpověd v již zobrazených dotazech nenašel a ani google mi moc nepomohl. Zajímalo by mě, zda někdo z přítomných má zkušenosti s výrobou pálenky z dýně. Švestky, jablka a podobně mám vyzkoušené, ale letos mám přemíru dýní a zajímalo by mě, zda jdou využít k pálení.

 

Předem děkuji za odpověď!

Petr

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.24.183 (?)
10.9.2010 11:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkušenosti s dýněmi nemám, ale pokud dodáte dost cukru tak zkvasí všechno. Otázkou je poživatelnost výsledného produktu. Já bych tímto směrem raději neexperimentoval.

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


tatnda (1019) - xxx.xxx.164.4 (?)
10.9.2010 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi jak psal kolega výše, neplýtval bych časem a cukrem.Pil jsem takový výrobek a za námahu a cukr určitě nestál.To bych šel raději do sake nebo žitné... hooj

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.142.2 (?)
12.10.2018 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já z dýní pálím a neřekl bych že je to plýtvání časem a cukrem. Pěstování dýní je velice nenáročné, pokud máte kvalitní kompost a dostatek vody. A bývají roky, že nenarostou ani jablka.  Samozřejmě že cukr se musí přidat, dobře rozmíchaný v teplé vodě. A to je dobré sledovat akce obchoďáků a to se dá koupit cikr do 10 Kč za kilo.   Podle zralosti dýní přidávám tak 2 - 4 kg cukru na metrák kvasu. Vydatnost je asi 5 litrů pálenky z metráku dýňového kvasu. Pozor, kvas Vám nesmí zmrznout - to by jste nenapálili nic.  A chuť je dobrá, lahodná. Nejlepší je nechat si ji namíchat asi na 52 %.  

Obrázky:

Připojit reakci
         

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.178.140 (?)
4.1.2019 8:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také mohu potvrdit že se dá z dýně vypálit dobrá dýňovice.Použil jsem muškátovou dýni, rozdrtil a na 100kg kvasu jsem dal 4kg cukru. Ten jsem rozmíchal v teplé vodě. Té vody se tam nebojte přidat, pokut je kvas moc hustý nemusí dobře prokvasit. Napálil jsem 5L (52%)   

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.129.96 (?)
13.9.2010 11:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z dýně se dá udělat tykvové víno a je jen na uvážení, jestli ho potom přepálit na destilát.

Tykvové víno se obyčejně připravuje ve směsi, např s kyselými jablky. Dobré tykvové víno získáme sice také tak, že místo jablek použijeme kyselinu citronovou (nebo dvojnásobek kyseliny vinné), chuť a aroma hotového vína však zůstane slabší, než při přídavku jablečného moštu.

Tykvové víno

550 g tykvové dužiny, 180 g jablek, 0,15 g živné soli, 550 ml vody, cukrový roztok: 180 g, 80 ml vody

Okrájenou a jader zbavenou tykvovou dužinu smícháme s vykrájenými jablky (nejlepší jsou padaná a kyselejší druhy). Přidáme živnou sůl a směs spaříme vařící vodou. Po vychladnutí vmícháme kvasinky a ponecháme v uzavřené nádobě jeden den zakvasit. Druhý den vylisujeme a k moštu přidáme roztok cukru ve vodě. Ponecháme kvasit a nádobě uzavřené kvasnou zátkou a po vykvašení stočíme.

Toť recept. Sám jsem to nikdy nezkoušel. Hodně zdaru a případně sdělte zkušenosti. 

Připojit reakci
   

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.152.112 (?)
12.10.2010 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, já osobně chutnal pálenku z dýně a byla to lahoda, opravdu to chutnalo všem.. taky to chci letos zkusit, ale též nevím jak to naložit... Už jste zkoušel nebo víte jak na to???

předem dík za možné rady

Mikeš

Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.128.95 (?)
26.1.2011 20:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak ten recept bych taky rád věděl. Z
Připojit reakci
      

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.244.30 (?)
1.10.2011 17:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také by mne velmi zajímal recept na pálenku z dýně, když se urodily takové velké kusy. Kdo poradí? Děkuji za rady.

Připojit reakci
         

Pálenka z dýně


host - xxx.xxx.230.193 (?)
18.2.2012 20:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

50 litrova bečka,4 ks střednich dyni, bude asi pul bečky.Odstranit kuži vybrat vnitřek, rozdrtit. 5-6 kg cukru s vodou do plne bečky, nechat kvasit jak slivky, chutna skvěle

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Archivace slivovice223.4.201992
Palenka z exotickeho ovoce923.4.201920261
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019174
Kvas z mandarinek1616.4.20191166
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201925797
destilační přístroj104915.4.20191419632
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201947915
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191336
Turbo kvasnice345.4.20196736
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191578
Aroma slivovice364.4.20199588
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019421
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?543.4.201927792
Palenka z datli?92.4.20195757
Ochutnávka Radimov623.3.20191551
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194069
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019662
Parciální fermentace518.3.2019918
Ananasový kvas214.3.2019559
Kvas z mirabelek2011.3.201912629
Kvasenie a palenie manga710.3.2019953
Dřinka - použití229.3.201929439
Destilace - základní dotazy497.3.201914115
Test na metanol8025.2.201986849
3D pálení2323.2.20193783
Koupě automatické pálenice 11021.2.201935541
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201915627
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191510
Odpeckovač317.2.2019751
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192167
Kvas přes zimu1012.2.20192299
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919355
Kvasná zátka1611.2.201911546
Pálenka z melasy207.2.20192923
Škrábavost pálenky464.2.201958582
Destilát z piva a vína121.2.201913180
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019104575
Ředění slivovice629.1.20195853
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199183
Cukr626.1.20191700
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem18.4.2019
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů