Pálenka z dýně



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
            
host - 79.209 (?) 
3.10.2013 16:06

ja jsem ten cukr nechal zkaramelizovat a pridal kuru z pomerancu, asi z 20ks, podle toho, jak rychle ovoce pojida rodina.a cukru asi tak 6kg na 50l.dyne jsem posrotoval, samozrejme bez kuze a jader.prijemne to prekvapilo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
            
host - 77.23 (?), 4.10.2013 14:13

... rozdrtit. 5-6 kg cukru s vodou do plne bečky,...

Mám nesmělý dotaz, jak se "drtí" cukr s vodou,... to já nějak neumím.

Děkuji za případnou informaci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 49.39 (?), 4.10.2013 15:21
Nesmělá odpověď: nevšiml jste si tečky (za slovem rozdrtit)? Josef.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 77.23 (?), 5.10.2013 7:58

Omlouvám se, při mém zhoršeném zraku, mě ta tečka opravdu utekla...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 216.70 (?), 15.10.2016 19:19

Zdravim, poprosil bych dobu kysnutia kvasu z  dýne

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.24 (?), 27.10.2016 17:12

Zdar, dlouho jsem se odhodlával, ale já to letos zkusím, když se nic neurodilo a všechno nám sežral hmyz nebo zmrzlo. Takže hurá na to a třeba pak dodám co se stalo mě, jestli to šlo nebo se to po.. nešlo :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 142.2 (?), 29.10.2019 17:53

Záleží na teplotě kvasu a cukernatosti. Doporučuji, kupte si tzv. cukroměr, stojí asi 190  Kč, na měření cukernatosti kvasu a průběžně, asi po týdnu.   provádějte měření. Pokud se dostanete na 4 %, tak se dá pálit, ideální 2-0 %. Dle mých zkušeností, při stálé teplotě, asi 17 °C se dá pálit za 6 - 8 týdnů, Při nižší teplotě se doba prodlužuje a není to na závadu. Dýňoviceje pak lahodnější. Stále provádět měření cukru, aby něpřešlo do octového kvašení. To by byl konec. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 142.2 (?), 29.10.2019 17:44

Dýňový kvas mám vzorně připravený, přikládám obrázek.

Zatím mi cukroměr ukazuje hodnotu 11%, tak myslím, že

za měsíc bude kvas připraven k pálení.  A prosím, proč se

tady na tak neškodném portálu "Zahrada " urážíte a napadáte?

Vždyť je to každého věc, jestli je to škoda času  a peněz?

dýňový kvas
dýňový kvas
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 147.130 (?), 11.12.2016 2:11

Moc toho nikde opravdu není, přitom věřím, že to musí být lahoda. Zkusím příští rok udělat dýňovici z Goliáše, ale chci ji napůl smíchat se švestkovým kvasem, protože dýně přece snadno přejímají chutě a vůně okolí. Dýni použiji spíše jako nosič a zjemňovač, nemám rád ostrost slivovice, a ty svoje durancie rád zředím, pokusím se vyvarovat přídavku cukru, to dám raději jen trochu medu.Dám pak vědět.

Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 11.12.2016 12:00

Já jsem dýni vždycky považoval za surovinu bez chuti a sladkosti, do které se - při přípravě jakéhokoli výrobku (marmeláda, kompot, křížaly) musí přidat jak aroma, tak cukr. U kvasu ta hmota ale není podstatná. Takže pálenka z dýně by se mohla připravit jen z těch přísad a vlastně bez dýně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika