Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pach po acetonu

Pach po acetonu


Humila (26) - xxx.xxx.19.204 (?)
4.7.2019 14:37, počet návštěv: 786
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dovolil bych si předložit dotaz. Kdysi dávno, v r. 1974, jsme zpracovali meruňky na kvas. Tehdy jsem si odložil láhev, zavřel naparafinovanou zátkou a teď ji otevřel.  A dnes má z té láhve výrazný zápach po acetonu. Kvas byl pálen v úřední palírně, dvakrát přepálený, tak, jak to má být.  Někteří lidé mně říkají, že jsme do kvasu dali moc cukru. Ano, cukr jsme přidali, z tehdejší doby ale nepamatuji, že by ta meruňkovice měla nějakou pachuť či takový odér.

Máte někdo podobnou zkušenost či nějaké vysvětlení?

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pach po acetonu


host - xxx.xxx.217.104 (?)
4.7.2019 14:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přehřátý kvas.

Připojit reakci
   

Pach po acetonu


host - xxx.xxx.236.138 (?)
5.7.2019 15:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Otázka je, kde byla ona láhev 45 let uložena a jestli jste v roce 1974 do hotového destilátu předali ještě nějaký cukr. Pokud ano a láhev mohla být vystavena, třeba i krátkobodě (např. zakopaná mělce v zemi na slunečném místě), mohl se prosadit mikroorganismus Clostridia acetobutylicum. Rozkládá cukr na aceton, n-butanol a etanol. Ovšem požaduje teplotu 37 °C. PŠ

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.2019793
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201916728
Aroma meruňkovica813.8.2019812
Pálení ovocných vín1912.8.201910780
Melounovice610.8.2019508
Pečetní vosk89.8.2019583
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201929448
destilační přístroj10529.8.20191438288
Refraktometr na měření kvasu233.8.201910786
Destilační přístroj32.8.2019517
Trubka ke chladiči21.8.2019293
Z ceho udelat visnovku2231.7.20192775
Cudny proces palenia430.7.2019524
Meruňkový kvas 4627.7.201943746
Ražná - ražovica1526.7.201942657
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.2019848
Novy kvas nekvasi619.7.2019667
Ananasový kvas318.7.20191242
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201915977
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191454
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191093
Pach po acetonu35.7.2019787
Domácí ořechovice1131.7.2019204260
Kvas z mandarinek1923.6.20192546
Zapach dymu623.6.20191767
borovička717.6.201920494
Slivovice jak poznat archív109.6.201910375
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201928507
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191613
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935737
Turbo kvasnice3519.5.20199052
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201922156
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201932209
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191276
Škrábavost pálenky4727.4.201962706
Archivace slivovice427.4.20191094
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.20191123
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201949654
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20192051
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20192231
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna13.8.2019
Kaiserova elektrická udírna12.8.2019
Uzení masa11.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů