Pach po acetonu



Humila - (26) - 19.204 (?) 
4.7.2019 14:37, zobrazeno: 3403x

Dovolil bych si předložit dotaz. Kdysi dávno, v r. 1974, jsme zpracovali meruňky na kvas. Tehdy jsem si odložil láhev, zavřel naparafinovanou zátkou a teď ji otevřel.  A dnes má z té láhve výrazný zápach po acetonu. Kvas byl pálen v úřední palírně, dvakrát přepálený, tak, jak to má být.  Někteří lidé mně říkají, že jsme do kvasu dali moc cukru. Ano, cukr jsme přidali, z tehdejší doby ale nepamatuji, že by ta meruňkovice měla nějakou pachuť či takový odér.

Máte někdo podobnou zkušenost či nějaké vysvětlení?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 217.104 (?), 4.7.2019 14:51

Přehřátý kvas.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 236.138 (?), 5.7.2019 15:43

Otázka je, kde byla ona láhev 45 let uložena a jestli jste v roce 1974 do hotového destilátu předali ještě nějaký cukr. Pokud ano a láhev mohla být vystavena, třeba i krátkobodě (např. zakopaná mělce v zemi na slunečném místě), mohl se prosadit mikroorganismus Clostridia acetobutylicum. Rozkládá cukr na aceton, n-butanol a etanol. Ovšem požaduje teplotu 37 °C. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika