Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pach po acetonu

Pach po acetonu


Humila (26) - xxx.xxx.19.204 (?)
4.7.2019 14:37, počet návštěv: 1432
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dovolil bych si předložit dotaz. Kdysi dávno, v r. 1974, jsme zpracovali meruňky na kvas. Tehdy jsem si odložil láhev, zavřel naparafinovanou zátkou a teď ji otevřel.  A dnes má z té láhve výrazný zápach po acetonu. Kvas byl pálen v úřední palírně, dvakrát přepálený, tak, jak to má být.  Někteří lidé mně říkají, že jsme do kvasu dali moc cukru. Ano, cukr jsme přidali, z tehdejší doby ale nepamatuji, že by ta meruňkovice měla nějakou pachuť či takový odér.

Máte někdo podobnou zkušenost či nějaké vysvětlení?

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pach po acetonu


host - xxx.xxx.217.104 (?)
4.7.2019 14:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přehřátý kvas.

Připojit reakci
   

Pach po acetonu


host - xxx.xxx.236.138 (?)
5.7.2019 15:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Otázka je, kde byla ona láhev 45 let uložena a jestli jste v roce 1974 do hotového destilátu předali ještě nějaký cukr. Pokud ano a láhev mohla být vystavena, třeba i krátkobodě (např. zakopaná mělce v zemi na slunečném místě), mohl se prosadit mikroorganismus Clostridia acetobutylicum. Rozkládá cukr na aceton, n-butanol a etanol. Ovšem požaduje teplotu 37 °C. PŠ

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dřevo do destilátu4517.10.201930538
Koupě Palírny 1614.10.20193016
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918161
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.2019867
Test na metanol832.10.201994455
Kvas trnky630.9.2019778
Šípkovica ako ma to2326.9.201939232
Vzdálenost trubky od kotla626.9.2019816
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191757
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193326
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201922648
Novy kvas nekvasi712.9.20191396
Výtěžnost a cena1012.9.20191724
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191175
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019138340
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910385
Destilační přístroj193.9.20193454
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201935706
Míchat lutr při 2D?329.8.2019816
Pečetní vosk1027.8.20191290
Da se to este?927.8.20191269
borovička827.8.201921588
Kvas broskve226.8.20191001
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191927
Olej v destilatu222.8.2019607
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191664
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201918364
Aroma meruňkovica813.8.20191746
Pálení ovocných vín1912.8.201911812
Melounovice610.8.20191083
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201931208
destilační přístroj10529.8.20191452908
Refraktometr na měření kvasu233.8.201912602
Trubka ke chladiči21.8.2019798
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193692
Cudny proces palenia430.7.20191060
Meruňkový kvas 4627.7.201946970
Ražná - ražovica1526.7.201944740
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191646
Ananasový kvas318.7.20191701
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Tvrdá kůže na bůčku16.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Rajčata - recepty7.10.2019
Jakou keramickou pánev?2.10.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů