Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Pach po acetonu

Pach po acetonu


Humila (26) - xxx.xxx.19.204 (?)
4.7.2019 14:37
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dovolil bych si předložit dotaz. Kdysi dávno, v r. 1974, jsme zpracovali meruňky na kvas. Tehdy jsem si odložil láhev, zavřel naparafinovanou zátkou a teď ji otevřel.  A dnes má z té láhve výrazný zápach po acetonu. Kvas byl pálen v úřední palírně, dvakrát přepálený, tak, jak to má být.  Někteří lidé mně říkají, že jsme do kvasu dali moc cukru. Ano, cukr jsme přidali, z tehdejší doby ale nepamatuji, že by ta meruňkovice měla nějakou pachuť či takový odér.

Máte někdo podobnou zkušenost či nějaké vysvětlení?

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Pach po acetonu


host - xxx.xxx.217.104 (?), 4.7.2019 14:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přehřátý kvas.

Připojit reakci
   

Pach po acetonu


host - xxx.xxx.236.138 (?), 5.7.2019 15:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Otázka je, kde byla ona láhev 45 let uložena a jestli jste v roce 1974 do hotového destilátu předali ještě nějaký cukr. Pokud ano a láhev mohla být vystavena, třeba i krátkobodě (např. zakopaná mělce v zemi na slunečném místě), mohl se prosadit mikroorganismus Clostridia acetobutylicum. Rozkládá cukr na aceton, n-butanol a etanol. Ovšem požaduje teplotu 37 °C. PŠ

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů