Pach po acetonu



host - 217.104 (?)
4.7.2019 14:51

Přehřátý kvas.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Humila - (26) - 19.204 (?), 4.7.2019 14:37, zobrazeno: 3389x

Dovolil bych si předložit dotaz. Kdysi dávno, v r. 1974, jsme zpracovali meruňky na kvas. Tehdy jsem si odložil láhev, zavřel naparafinovanou zátkou a teď ji otevřel.  A dnes má z té láhve výrazný zápach po acetonu. Kvas byl pálen v úřední palírně, dvakrát přepálený, tak, jak to má být.  Někteří lidé mně říkají, že jsme do kvasu dali moc cukru. Ano, cukr jsme přidali, z tehdejší doby ale nepamatuji, že by ta meruňkovice měla nějakou pachuť či takový odér.

Máte někdo podobnou zkušenost či nějaké vysvětlení?

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 217.104 (?), 4.7.2019 14:51

Přehřátý kvas.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 236.138 (?), 5.7.2019 15:43

Otázka je, kde byla ona láhev 45 let uložena a jestli jste v roce 1974 do hotového destilátu předali ještě nějaký cukr. Pokud ano a láhev mohla být vystavena, třeba i krátkobodě (např. zakopaná mělce v zemi na slunečném místě), mohl se prosadit mikroorganismus Clostridia acetobutylicum. Rozkládá cukr na aceton, n-butanol a etanol. Ovšem požaduje teplotu 37 °C. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika