Odvětrání slivovice



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?) 
14.3.2012 17:53

K té oxydaci byste potřeboval katalyzátor (např. mikrobiální či jaterní enzymy). Myslím, že líh v koncentraci kolem 50% se možná vypařuje, ale na kyselinu a aldehyd se sám změnit neumí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
      
host - 210.202 (?), 16.3.2012 20:26

Ak sa možem opytat, troška z iného súdku ked sa už ide páliť tak do dvojplastoveho kotla sa dáva aj husta cast kvasu ci iba ta tekuta?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 220.205 (?), 17.3.2012 13:08

Do kolle nalijte celý objem kvasu a pokud se Vám bude zdát příliš hustý neuděláte chybu, když ho naředíte vodou. Dále prosím o informaci, jaké knihy o zpracování ovoce na destiláty na Slovensku vycházejí. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 210.202 (?), 17.3.2012 19:47

Ja som palič amatér, ešte som nikdy nepálil. A pravdou je že moc som sa nezaujímal o takúto literatúru len som čítal blogy na internete aby som nabral nejaké vedomosti od skúsenejšich. Ale videl som u nás v TESCU nejaké knihy s takouto tématikou, podľa mňa ako u Vás tak aj u nás sú tie isté knihy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 74.8 (?), 5.3.2014 15:18
Robte z prvotriedneho kvasu v celosklenenej aparature a prvopal mozte rovno pit ulet jak svina dokap oddelit pri cca 96 C v parach.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 74.8 (?), 5.3.2014 15:38
Knihy pisu vecsinou kravoviny zaklad je surovina nepristup vzduxu a sklo. Mozes brat skoro cely ukap. Nerez pre nekvalitnejsie kvasy s prizmurenim obidvox oci (tlakac na indukcii) peclive oddelovat resp. 2 dest.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 125.240 (?), 5.3.2014 19:29

A měděné aparatury?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 126.180 (?), 14.5.2014 12:21

Zkusil bych přispět svým málem. Odvětrání je vlastně staření ... s cílem zbavit pálenku mikrospopických bublinek. Jsou 2 mnou odzkoušené metody. První je použití Ultrazvukové čističky VGT-1613T. Je to jednoduché - nalít, zapnout na 3 minuty, vypnout, nalahvovat.  Druhá volba je dobrodružnější a rovněž mnou vyzkoušená. Do simaxové misky z varného skla o obsahu 1,3 litru naliju 1 litr čerstvé pálenky. Dám do mikrovlnky, přikryju běžným plastovým mikrovlnkovým deklem, nastavím 650 - 700W, přesný čas 3 minuty stopuju na hodinkách. Vypnu a mírně zahřátou pálenku naliju tpět do lahve. POZOR - nepřetáhnout čas - 1 dcl = 18 sec., 5 dcl = 5*18=90 sec., proto 1 litr 180 sec. = 3 minuty. Při delším čase nebo větším výkonu se to může hodně zahřát a...  Rozdíl v chuti čerstvé i takto stařené pálenky potvrdila i ta moja roba.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 14.5.2014 13:47

Jiný efekt mikrovlnky, než pouhé zahřátí destilátu mikrovlnami, si z fyzikálního hlediska nedovedu představit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 6.7 (?), 14.5.2014 14:41

Ano, cize slivka co mala 60 % (reze a susi v hrdle) ma po zahriati 50-55 % (velmi lahodna).frown Ekonomickejsie by bolo zriedit na 50 % a narast objemu vypit ako bonus z tejto technologie.cheeky Z mikrovlnky je mozno viacej vyvonana chalupa (mozno ma svoje caro).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika