Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Odsíření lutru vínovice?

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.23.184 (?)
4.11.2016 22:47, počet návštěv: 1552
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím. Mám jednoduchý dotaz. Mám 45% lutr vínovice, který budeme před 2. Destilací ředit na 30%, nicmene pred tim jej budeme odsirovat jedlou sodou. Nejake pravidlo jestli pouzit sodu pred nebo po redeni? Diky.
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.39.19 (?)
5.11.2016 20:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ja někde četl, na odsíření se používá peroxid vodíku.
Připojit reakci
      

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.23.184 (?)
5.11.2016 21:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dekuji za nazor, nicmene nezjistuji cim odsirovat, ale jestli pred nebo po redeni.
Připojit reakci
         

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.236.7 (?)
6.11.2016 8:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že je to vcelku jedno.
Ale já si vysoce koncentrovaného lutru vážím a neředil bych ho nikdy. Nevidím k tomu žádný důvod, zvlášť u vína kde je podíl úkapových látek relativně malý.
*
A taky bych se při výrobě vínovic síření vyhnul. U vína je obsah síry vcelku zanedbatelný, ale destilaci se silně znásobuje a její odstranění v lutru není nikdy dokonalé a v podstatě je to jen pokus o nápravu vady který nikdy stoprocentně nezafunguje.

Rafael.

Připojit reakci
            

Odsíření lutru vínovice?


Miloš Vysloužil (14400) - xxx.xxx.236.1 (?)
6.11.2016 8:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Většina páleníků nevyrábí vínovici z vlastní suroviny, kterou by zasiřovali, nýbrž z vína darovaného (koupeného) obvykle horší kvality a již zasířeného.

Připojit reakci
               

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.236.7 (?)
6.11.2016 8:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Anebo z vína nějak havarovaného které nejde udat ostravákům, pražákům apod.
Ale já myslel výrobu kvalitní vínovice. Co měl na mysli tazatel uvidíme...

Rafael.

Připojit reakci
                  

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.236.138 (?)
7.11.2016 11:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rozhodně lutr neřeďte a na dokonalé odsíření stačí polévková lžíce CaO (pálené vápno), nebo vyhašené, na 10 l lutru. Ale bez účinného míchání to nepůjde. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tatratea jak na to?1625.3.20173120
Geist425.3.2017425
Pálenka z dýně4419.3.201728416
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017189
Vydrží kvas ze sladu?615.3.2017363
Slivovice vs. calvados2207.3.2017282233
Průtahové destiláty387.3.20174148
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7222.2.20176901
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172097
Kalení destilátů jinak2416.2.20174401
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171549
drtič na ovoce409.2.2017101295
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171731
Dřevo do destilátu228.2.201710235
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174712
Kvas Oskoruse5923.1.201750235
Vymrazování916.1.20171884
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201769324
Kvalita domacej palenky1209.1.201729616
Domácí ořechovice9027.12.2016139364
Množení turbo kvasinek1322.12.20161780
Zakalená slivovice16422.12.2016166446
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201611531
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201642369
Odkalovač na koloně?411.12.20161541
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016866
Nahořklá slivovice6823.11.201651995
Jak zakopat slivovici4622.11.201637363
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163852
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161556
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161053
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614853
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161659
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161346
Proč tolik cukru38.11.20161543
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161553
Výběr domácí pálenice43.11.20162043
Náhrada škody od pálenice253.11.20165949
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161418
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161181
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa26.3.2017
Uzení masa24.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů