Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Odsíření lutru vínovice?

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.23.184 (?)
4.11.2016 22:47, počet návštěv: 2244
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím. Mám jednoduchý dotaz. Mám 45% lutr vínovice, který budeme před 2. Destilací ředit na 30%, nicmene pred tim jej budeme odsirovat jedlou sodou. Nejake pravidlo jestli pouzit sodu pred nebo po redeni? Diky.
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.39.19 (?)
5.11.2016 20:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ja někde četl, na odsíření se používá peroxid vodíku.
Připojit reakci
      

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.23.184 (?)
5.11.2016 21:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dekuji za nazor, nicmene nezjistuji cim odsirovat, ale jestli pred nebo po redeni.
Připojit reakci
         

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.236.7 (?)
6.11.2016 8:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že je to vcelku jedno.
Ale já si vysoce koncentrovaného lutru vážím a neředil bych ho nikdy. Nevidím k tomu žádný důvod, zvlášť u vína kde je podíl úkapových látek relativně malý.
*
A taky bych se při výrobě vínovic síření vyhnul. U vína je obsah síry vcelku zanedbatelný, ale destilaci se silně znásobuje a její odstranění v lutru není nikdy dokonalé a v podstatě je to jen pokus o nápravu vady který nikdy stoprocentně nezafunguje.

Rafael.

Připojit reakci
            

Odsíření lutru vínovice?


Miloš Vysloužil (14707) - xxx.xxx.236.1 (?)
6.11.2016 8:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Většina páleníků nevyrábí vínovici z vlastní suroviny, kterou by zasiřovali, nýbrž z vína darovaného (koupeného) obvykle horší kvality a již zasířeného.

Připojit reakci
               

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.236.7 (?)
6.11.2016 8:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Anebo z vína nějak havarovaného které nejde udat ostravákům, pražákům apod.
Ale já myslel výrobu kvalitní vínovice. Co měl na mysli tazatel uvidíme...

Rafael.

Připojit reakci
                  

Odsíření lutru vínovice?


host - xxx.xxx.236.138 (?)
7.11.2016 11:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rozhodně lutr neřeďte a na dokonalé odsíření stačí polévková lžíce CaO (pálené vápno), nebo vyhašené, na 10 l lutru. Ale bez účinného míchání to nepůjde. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7423.6.20179308
Zapomenutý kvas ze švestek102.6.2017687
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2523.5.201715920
Kolik cukru má být v kvasu při pálení1915.5.201734950
Kompoty - kvas48.5.2017539
Vydrží kvas ze sladu?73.5.2017983
Dřevo do destilátu292.5.201712472
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?626.4.20171120
Palenie z exotickeho ovocia1225.4.20175516
Slivovice vs. calvados22323.4.2017290887
destilační přístroj102723.4.20171207668
Vyroba konaku z vinovice719.4.20177103
Drevené soudky obecne1819.4.201710603
Zakalená slivovice1669.4.2017174562
Škrábavost pálenky3128.3.201732675
Tatratea jak na to?1625.3.20173993
Geist425.3.2017830
Pálenka z dýně4419.3.201730676
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017468
Průtahové destiláty387.3.20175701
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172663
Kalení destilátů jinak2416.2.20175337
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20172130
drtič na ovoce409.2.2017103975
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20172170
Kvas Oskoruse5923.1.201752528
Vymrazování916.1.20172592
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201772343
Kvalita domacej palenky1209.1.201733057
Domácí ořechovice9027.12.2016143501
Množení turbo kvasinek1322.12.20162397
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201613448
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201644804
Odkalovač na koloně?411.12.20161963
Kvas z hrušek - zastavení227.11.20161212
Nahořklá slivovice6823.11.201654203
Jak zakopat slivovici4622.11.201639795
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20164672
Švestkový kvas - zastavení417.11.20162021
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161307
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?23.6.2017
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?22.6.2017
Udene kuriatko7.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů