|
Nahořklá slivovice
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 16.12.2009 14:07
To se možná teoreticky může, ale nikdy jsem o tom neslyšel. Krom toho, že by si snad chtěl někdo pochutnat na ovocné pálence z připáleného kvasu? To by asi pil jen největší chudák, nebo amatér, protože by to bylo strašně cítit spáleninou.
Rozhodující množství metylalkoholu se vytváří v kvasu rozpadem pektinu z nedozrálého ovoce a ze slupek a ne z připáleného kvasu!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 16.12.2009 14:46
K otravě z ovocné pálenky skoro dojít nemůže, protože toho metylalkoholu je tam málo a ještě se odstraní s první frakcí - úkapem. Zároveň protijedem na metanol je etylalkohol, kterého je tam výrazně více. Já tedy na otravu metylalkoholem z ovocné pálenky nevěřím. To je takové strašidlo na černé paliče.
Z toho, že pektin je ve slupkách vyplývá i to, že v hroznovém kvasu se žádný metylalkohol nevytvoří, takže při destilaci nepravého koňaku prakticky není třeba oddělovat úkap.
Pektin zejména obsahují slupky ze zralého ovoce a nezralé ovoce. Já také dělám nepravý kalvados z moštu. Z výše uvedeného důvodu. Krom toho v demižonech jablečné víno krásně vypadá, lépe se kontroluje kvas a prvotní odpad se dá zkompostovat. A vůbec je to s moštem fajnová práce.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 16.12.2009 14:52
Ještě beru zpět a doplňuji.
Teď jsem si uvědomil, že nějaký začátečník, černý palič, zcela bez informací, pálí nekvalitní kvas z nezralého ovoce. Nedočkavě vrhne na první panáky vytékající z kolony a pak by při jisté vytrvalosti mohl i oslepnout.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 202.237 (?), 29.11.2010 22:16
Z vyprávění otce a jeho vrstevníků jsem zjistil jak hodně se pilo před válkou a po válce. Bylo to horší než dnes. A protože se hodně pálilo doma v hrnci, kvas se nemíchal, tak se často připálil. Nepředstavujte si spálený obsah, jen se to lehce připálilo. Chuť to částečně poznamenalo, ale bylo to (v lepším případě) 2x destilované a lidé to pili.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 169.36 (?), 16.12.2009 16:50
nejsem zkušený palič, ale nevidím jediný důvod, proč lít pecky do destiláku.V pálenici zásadně přivezený kvas cedí přes síto, a pecky vyhazují.Nevypálí se z nich nic, pouze ty různé pachutě.takže není co řešit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 118.44 (?), 17.12.2009 17:45
Nevím jak moc máte slivovici hořkou ale správná slivovice má mít i příchuť po peckách a je to groo z trnek a tak vlastně poznáte že to není jen navoněný nějakou trestí, ale jestli vám to nešmakuje tak si kupte nějakou voňavku z krámu.Jako děti jsme jedli jádra z pecek a nikdo neměl příznaky otravy a ty myši a hraboši co se tím živí celou zimu ti by museli zákonitě na kyanovodík pojít jestli vám příchuť po mandlích nevyhovuje tak ji prodejte a kupte si jinší nekvalitní pití.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 122.179 (?), 17.12.2009 19:30
Příčinu podle mého názoru je třeba hledat v kvalitě kvasu, jeho stáří a pod.Znám případ, kdy majiteli kvasu bylo líto vylét loňský sběr a přidal jeho zbytek do letošního.I to je možné, samozřejmě s hořkým výsledkem.A také zaplačou ti další, co pálí po něm. AB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|