Malinovica



P. Šlosar - (14) - 236.138 (?)
26.6.2018 10:50

Myslím, že to není dobrý nápad. Tento kvas je mimořádně nestabilní což znamená, že velmi snadno zoctovatí. Hodně odstrašující případů naleznete na vláknu Malinovice, Banánovice a Melounovice. Nenechte se odradit délkou názvu vlákna. Nejrozumnější by asi bylo zpracovat maliny na průtahový destilát. Macerát můžete připravit z nějakého nevýrazného destilátu, např. z letních jablek. Nicméně i tento nepravý destilát je chuťově nevýrazný, mdlý a rychle ztrácí ve vůni.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 237.32 (?), 25.6.2018 13:54, zobrazeno: 3908x

ahojte, tento rok sa nam urodilo vlemi vela ciernych malin a chcel by som z nich vypalit Malinovicu.  mate niekto skusenosti s palenim malin? ako zalozit kvas, co doporucujete, na co si dat pozor atd. viem, ze to bude asi narocnejsie ako bezny slivkovy, alebo jablkovy, ale chcel by som to skusit.

druha vec, cierne maliny nie su aromou take vyrazne ako cervene. preto mam trochu obavu, ak by to aj vyslo, aby bol vysledny produkt chutny.

dakujem

   
siemens - (43) - 50.155 (?), 25.6.2018 23:37

Najprv napis, kolko litrov priblizne dokazes nazbierat

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 11.129 (?), 26.6.2018 8:35

cierne maliny nie su aromou take vyrazne ako cervene. preto mam trochu obavu, ak by to aj vyslo, aby bol vysledn

Máte naprostou pravdu. A právě z tohoto důvodu bych to nedělal. Výsledný produkt bude chuťově nevýrazný. Pokud chcete pálenku vonící malinami, nasbírejte opravdové maliny a vyrobte průtahový destilát.

      
host - 237.32 (?), 26.6.2018 10:39

cca 50-100l, ale ako uz bolo povedane, tak asi do toho nepojdem. prave koli tej nevyraznej arome a chuti

   
P. Šlosar - (14) - 236.138 (?), 26.6.2018 10:50

Myslím, že to není dobrý nápad. Tento kvas je mimořádně nestabilní což znamená, že velmi snadno zoctovatí. Hodně odstrašující případů naleznete na vláknu Malinovice, Banánovice a Melounovice. Nenechte se odradit délkou názvu vlákna. Nejrozumnější by asi bylo zpracovat maliny na průtahový destilát. Macerát můžete připravit z nějakého nevýrazného destilátu, např. z letních jablek. Nicméně i tento nepravý destilát je chuťově nevýrazný, mdlý a rychle ztrácí ve vůni.

      
host - 16.219 (?), 26.6.2018 12:06

Černice na rozdíl od malin se k výrobě nápojů nehodí. Zkoušel jsem kdysi s nimi vše možné a nechutnalo mi z nich nic.
Akorát tak na buchtu apod. jsou dobré.

Rafael.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika