Kompot do kvasu
|
|
 |
 |
host - 202.163 (?) 24.12.2015 13:56
No, to je sice pravda, nicméně se domnívám, že je lepší destilací zhodnocené kompoty a povidla s chutí vypít, než je vyhodit. Mimochodem, moje kompovice sklízejí uznání i u odborníků. Je tam hřebíček, skořice, vanilka... a rozumné hospodyně tam zas až tolik cukru nedávají. A co destiláty z cukru, brambor, obilí, piva a já nevím z čeho ještě. Také se tu o nich často se zájmem hovoří.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 15.8.2014 12:41
... dát sousedovi, ať si zkazí kvas (když toho bude moc).
Tu 4ku neberte zas tak přesně, ale jde spíše o to, aby se radši stříkalo o pár dní či týdnů dříve s rizikem, že ke konci sklizně již ovoce sem tam bude nahnilé, než stříkat až v době kdy ovoce již modrá a pouze potřebuje dotáhnout cukr.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.78 (?), 15.8.2014 12:55
Po loňské nadúrodě jsem letos v extenzivním sadu udělal postřiky proti pilatce. Poprvé v životě... Asi úspěšně, když úroda byla zas nějaká...
Ale co z toho, když pak masivně hnily už i Lepotice a hnijí teď i Nancynské. U renklod apod. jsem na to celkem zvyklý, ale co se děje letos... A třešně, ty půjdou na pilu..., všechny!
To abych měl rosič na botníku a bez něj skoro nevycházel ven... Už mně to nebaví... Nechci být zahradní chemik:-(((((Rafael.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 85.29 (?), 15.8.2014 14:26
A taky můj děd říkával: "No, a pokud se něco neposbírá, zasněží to, tak to aspoň pohnojí stromy..."
Žádné moniliozy neznal a nemusel řešit...
Rafael.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 28.245 (?), 20.9.2014 13:11
Ja letos delal ze 40l 8 let starych kompotu a 20l tresni kvas. A muzu rict a nejen ja. Ze palenka je luxusni. Kompoty byly ruzne. Prevazne tresne a svestky. Ale take merunky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 202.163 (?), 23.12.2015 16:33
Mám přičinlivou ženu a také sousedky. Kompovici (kompot -povidla) pálím běžně. Je to vždycky směs všeho, co dům dal. A nebývá to špatné.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 202.163 (?), 24.12.2015 13:56
No, to je sice pravda, nicméně se domnívám, že je lepší destilací zhodnocené kompoty a povidla s chutí vypít, než je vyhodit. Mimochodem, moje kompovice sklízejí uznání i u odborníků. Je tam hřebíček, skořice, vanilka... a rozumné hospodyně tam zas až tolik cukru nedávají. A co destiláty z cukru, brambor, obilí, piva a já nevím z čeho ještě. Také se tu o nich často se zájmem hovoří.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|