Jak silnou kořalku propagujete?



host - 169.36 (?)
29.1.2011 11:30

Já osobně preferuji mírně zchlazené destiláty-10-15st.Lihovitost mezi 55-60.Vysledoval jsem, že při vyšších koncentracích se projevuje tak lahodná, sladká chutˇ,kterou jsem nikdy nezaznamenal u kupovaných destilátů, které měly kolem 40 %.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1,  2   
host - 205.152 (?), 28.1.2011 12:33, zobrazeno: 21234x

Řekl bych že domácí slivovice pod 50% by neměla být. Jak silnou propagujete pálenku z jablek, meruněk, hrušek? díky Petr

Adresa příspěvku
Připojit reakci
      
jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 28.1.2011 12:37
chutnal jsem 85 % slivku, ale to je už moc ;)) chce to ubrat...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 166.45 (?), 28.1.2011 13:27

85%? Panejo, to musel být utrejch. Obecně se pálí na 52%, něco ztratí, takže se pije kolem 51%. Ale v duchu dotazu, já mám rád každou, která je dobrá.  I.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 28.1.2011 13:34
no samo neředená ;)) jinak moc ten lektvar slivovicovej nemusím - hruškovici jo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 65.231 (?), 28.1.2011 15:44

Sám pálím když zarodí z meruněk. V pálenici nechám udělat na 55, větrám v poloplných demižonech 2 i 3 měsíce, něco stratí a výsledný produkt se pohybuje mezi 51-53. Bývá dobrá. Od kamaráda z vysočiny beru slivovici která je tak jak vyteče, v průměru 67. Taky je dobrá. Další kluk mi vozí pálenku z hrušek vyštelovanou na 52 a další flašku až 2 jablkovice kolem 60. Shrnu- li to, pokud je dobře vedený kvas, výrobce to nepřežene s cukrem a není vzorek z kotle dělanýho na kšeft, je pálenka dobrá bez ohledu na stupně. Navíc není nikdy problem nechat nějaký litr ostřejšího, zbytek větrat dýl a naředit na sílu jak má kdo rád. Osobně bych ale domácí pálenku pod 50 nedělal.   j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 169.36 (?), 29.1.2011 11:30

Já osobně preferuji mírně zchlazené destiláty-10-15st.Lihovitost mezi 55-60.Vysledoval jsem, že při vyšších koncentracích se projevuje tak lahodná, sladká chutˇ,kterou jsem nikdy nezaznamenal u kupovaných destilátů, které měly kolem 40 %.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 179.11 (?), 1.2.2011 18:58

To by mě zajímalo jakou lahodnou chuť při 60-ti procentech pozorujete? Nepřebíjí tu chuť alkohol? A určitá koncentrace bych řekl že je uplný nesmysl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 93.81 (?), 1.2.2011 8:53

Dobrý den,

slivovice i jablkovice má mít jednoznačně 51,5 % alkoholu. Ani více, ani méně!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 1.2.2011 10:58

Správná koncentrace je ta, která vyhovuje a chutná konzumentovi.
Já osobně na 60%ních destilátech nic lahodně sladkého nepozoruji.  Asi su máčka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Peter. - (7) - 68.126 (?), 5.2.2011 8:26

Ahoj slivovica nemá mať viac, ako 51,7% jablko zas 52% ale vypijem všetko medzi 50,5-72% =)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika