Jak silnou kořalku propagujete?



hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (627) - 73.1 (?)
5.11.2015 12:30

Ja to mam takto:

slivovice, hruskovice 50 - 52

merunkovice, broskvovice, tresnovice, visnovice 48 - 50

Jablkovici uz nedelam, nikdo ji nechce :) Delal jsem ji kolem 50

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                  
host - 178.235 (?), 5.2.2011 13:19

Na jihu v Chorvatsku prodávají Sljivovicu v ředění 40%,dokonce i víno už zředí na polovinu s vodou.Chuťové vjemy se mi jeví u nižších koncentací alkoholu výraznější než s "popáleným" jícnem.  AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 143.39 (?), 12.7.2011 21:11
Jenom souhlas
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 143.46 (?), 13.7.2011 22:48
Všeobecně domácí pálenka - 51 - 52 %. U Meruňkovice 49 - 50 %. Po vypálení ředíme pálenku o 2% více než ji chceme mít ve skutečnosti, protože odvětráním tyto 2% ztratí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 202.85 (?), 11.2.2016 17:59

Každá pálenka je silně závislá na kvasu, ten zase na přírodě, jinak řečeno vždycky se musí ředit podle chuti a vůně. Destilát se dá udělat třeba i 90%, když na to přijde, ale není k pití. Teprve ředěním se začne "otevírat" a začne chutnat a vonět. Proto co várka, to unikát. Koncentrace sama o sobě není tak důležitá. Nepije se z frajerství, ale pro požitek. Nutno také uvážit, že právě chuťové a vonné látky jsou (někdy) v předkapech i dokapech. Teprve správný výběr - začátek i konec odebírání, vytvoří základ pro ředění a výslednou koncentraci. Destilace je totiž tvůrčí činnost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 100.238 (?), 14.7.2011 8:28
Uz jsem to tady psal nekde ne jinem vlakne. Osobne si na nejake procenta nehraju. Redim destilovanou vodou a malou nerezovou lzickou postupne ochutnavam (po kapkach). Pridam trochu vody - ochutnam - opet pridam - ochutnam atd. Prijde okamzik, kdy to zachutna. A tak to necham. Zmerim to vlastne az nasledne. Nekdy to vyjde na 52%, nekdy na 48%, uz se mi stalo ze "nejlepsi" to bylo na 45%. Chlubit se nejakou "silou" palenky nema cenu. Chlubim se jeji chuti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 120.96 (?), 28.10.2015 17:26

niekde som čítal článok profesionálnych "koštovačov" páleniek a uvádzali že najchutnejšia je pálenka medzi 44-51%,potom už to začína prebíjať alkoholová chuť, ale niekto to má zase rád

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 210.232 (?), 4.11.2015 14:08

Slivovici většinou na 51-52, jablka 49, už jsem dával i 48. Jak někdo píše nademnou, minimálně jablkovice je lepší lehce pod padesát, je lahodnější.

Nicméně jiný kraj, jiný mrav, nelze říct jedinou dogmatockou hodnotu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (627) - 73.1 (?), 5.11.2015 12:30

Ja to mam takto:

slivovice, hruskovice 50 - 52

merunkovice, broskvovice, tresnovice, visnovice 48 - 50

Jablkovici uz nedelam, nikdo ji nechce :) Delal jsem ji kolem 50

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 92.43 (?), 20.11.2015 22:53

Zdravím, snažím se ředit tak, abych nepil více vody, než alkoholu :-) Ale vážně: k ředění používám destilovanou vodu, stejné teploty jako alkohol, který skladuji po vypálení v neředěném stavu, tj. min. 60-70% a ve skleněných 5l demižoncích. Před ředěním ochutnám. Pak naředím na cca 55% a zase trochu ochutnám, rozetřu po hřbetu ruky a po nějaké době přivoním, jaké to má aroma. Pokud to "je ono", tak to nechám tak, pokud ne, tak ještě zkusím naředit-malý vzorek (cca 1 l). Opětovně trochu ochutnám, zase rozetřu na hřbetu ruky (druhé). Většinou však skončím u cca 50-52%.

Stašek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 33.197 (?), 22.11.2015 11:01

Robim jablkovicu a tiež si myslím že pre jablkovicu je 48 - 50 % max... ale kzase je pravda že každemu podľa chuti wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika