Hruškový kvas z neskorých odrôd



host - 142.69 (?)
12.10.2016 21:22

Není to oblast mého zájmu, zkušenosti s pektolytickými enzymy nemám a ani mně nelákají.
*
Ale co znám moc dobře, to jsou návody výrobců a distributorů k použití kvasinek a živných solí. S tím bohaté zkušenosti mám. Podle jejích doporučení a návodů to nefunguje. Nebo jen náhodou, při velmi příznivých podmínkách a jen velmi zřídka.
Nevím, nechápu proč nejsou schopni napsat použitelný návod k úspěšné aplikaci jejích produktů.
*
Ale zpátky k těm pektolytickým enzymům. Distributoři doporučují jejích aplikaci už při drcení ovoce a varují před aplikací do kvasu společně s kvasinkami a živnou soli.
Nevím, netuším proč. Jak může něco takového těm enzymům ublížit?
Taky nevím jak podle jejich doporučení aplikovat enzymy už při drcení jak se všude uvádí a asi to jeden od druhého opisují.?
To se má ovoce před drcením polít roztokem s enzymy nebo je až aplikovat do sudu s drtí?
Ale jak je v té relativně suché "řezance", protože na takové se hlavně doporučují, je efektivně rozmíchat?
*
Ale jinak proti ním nic nemám. Zkvašovatelům jádrovinných drtí můžou být dobrým pomocníkem.

Rafael.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8   
      
host - 141.24 (?), 5.7.2015 14:33

no tak ještě jeden dotaz mému známemu nechutná samotná pálenka z jablej tak to míchá z hruškama nevím v jakém poměru ale když to bude tak pade na pade taky musím přidat tu kyselinu nebo si vystačí kyselost z těch jablek???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 142.11 (?), 7.7.2015 8:18

Ta kyselina by tam byla zbytečná, bohatě to zvládnou jablka sama. Dokonce i poměr 1 : 5 (jablka : hruškám) by měl být ještě dostatečný...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 15.90 (?), 7.7.2015 9:02

Jestli známému nechutná pálenka z jablek, možná mu nebude příliš vonět ani ta 1:1.Nechť zváží, zda nevyrobit  pálenku jen z hrušek (příp. s kyselinou). 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 141.24 (?), 7.7.2015 12:07

děkuji za radu kyselinou se zabyvat nemusim a k druhe odpovedi asi proto ze mix mu chutna ja ho jeste nepil ale vyzkousim to a jelikoz jsem zacatecnik tak s kyselinou radeji pro zacatek nebudu koketovat to ponecham az po nejakych zkusenostech jeste jeden postreh docela mne bavi debata o kvalitach ale vsici vime ze vetsina kdyz udela svou palenku tak ji povazuje za nej nej nej a je jim uplne jdno co rikaji druzi asi bude neco pravdy na tom ze kdyz si to clovek odpracuje tak to asi vazne chutna lepe i s pocitem dobre odvedene prace pokud to neni uplnej propadak a navic po tretim panaku uz stejne vetsina nepozna rozdil takze reci degustatoru miluju viz priklad meho znameho ktery po tretim pivu misto gambace nalejval samson a vysloveni znalci v uvozovkach si mlaskali jakej je ten gambacek dneska vybornej to jen na zaver pro zasmani ze zivota)))ted mne tak napada pro zacatecniky teda staci kdyz do hrusek nasypou 1/5 jablek a nemusi ze kyselinou zabyvat???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 7.7.2015 12:41

V podstatě ano, lepší je sáhnout po kyselých jablkách.

Jinak úvaha je spíš filozofická. Jsou lidé, kteří rozdíl v kvalitě neocení. Proč kupovat auto za milión, když stejně nás odveze Matiz či Dacia a víc než 90 se beztak jezdit nesmí? Nač utrácet za Tulamorku či Tequilu, když režná chutná podobně a opije taky?
   Souhlasím, že vlastní chutnají nejlépe. Víc už jen zakázané a kradená.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 7.7.2015 23:22

...a ještě bych dodal, že napsat myšlenku na 13- ti řádcích, to je fakt síla. Jo, a co se auta týče, určitě bych nekupoval F1 tomu, co má mokrý řidičák. Jasně, je to jen o penězích. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 2.30 (?), 6.10.2016 17:27

Dobrý den, mohu přidat enzymy do hruškového kvasu, v němž již jsou kvasinky a přídavek fruktózy? Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 12.10.2016 12:57
Určitě ano. PŠ
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 142.69 (?), 12.10.2016 21:22

Není to oblast mého zájmu, zkušenosti s pektolytickými enzymy nemám a ani mně nelákají.
*
Ale co znám moc dobře, to jsou návody výrobců a distributorů k použití kvasinek a živných solí. S tím bohaté zkušenosti mám. Podle jejích doporučení a návodů to nefunguje. Nebo jen náhodou, při velmi příznivých podmínkách a jen velmi zřídka.
Nevím, nechápu proč nejsou schopni napsat použitelný návod k úspěšné aplikaci jejích produktů.
*
Ale zpátky k těm pektolytickým enzymům. Distributoři doporučují jejích aplikaci už při drcení ovoce a varují před aplikací do kvasu společně s kvasinkami a živnou soli.
Nevím, netuším proč. Jak může něco takového těm enzymům ublížit?
Taky nevím jak podle jejich doporučení aplikovat enzymy už při drcení jak se všude uvádí a asi to jeden od druhého opisují.?
To se má ovoce před drcením polít roztokem s enzymy nebo je až aplikovat do sudu s drtí?
Ale jak je v té relativně suché "řezance", protože na takové se hlavně doporučují, je efektivně rozmíchat?
*
Ale jinak proti ním nic nemám. Zkvašovatelům jádrovinných drtí můžou být dobrým pomocníkem.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 142.69 (?), 12.10.2016 21:28

Ještě sken...

Test-enzymy-Schimansky
Test-enzymy-Schimansky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika