Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?)
20.6.2018 12:55

Doplnil bych: při výrobě špalíčku odstraňte z dubového dřeva běl a používejte jen jádro. I tak platí rada z 31.5. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 178.216 (?), 31.5.2018 11:09, zobrazeno: 4571x

Doma robene barikove chipsy a co s nimi

1. dubove polienka nastiepat na max. 3 cm hrube triesky
2. prehnat cez drvicku konarov
3. teplovzdusnou pistolou rovnomerne ohrievat az do prveho viditelneho dymu (netahat dalej, horka chut), pripadne svetle prazenie - dym este nevidno ale uz stipu oci a nos
3. dat do ultrazvukovej cisticky a zaliat cca 80% destilatom (cim viac % tym rychlejsie) 3-4cm nad chipsy, napojit termostat nech teplota nestupne nad 35C nechat 2 dni pracovat (vibratory v cisticke produkuju teplo takze termostat to spusta a vypina)
4. zliat, zohriat na 60C a pustat bubliny cez macerat - vyssia nadoba, kamene z akvaristiky, kompresor 60l/min - cca 40-60 minut (odstrani to horku chut)
5. 10 rocne polihovanie chlastu v sude mame za 2 dni - et voilà !

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 178.216 (?), 31.5.2018 12:24

a samozrejme som zabudol ze je to koncetrat takze riedim od 1:2 az po 1:kolkochces

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.251 (?), 31.5.2018 13:41

Není lepší si pražené chipsy za pár korun koupit? A můžete si vybrat různé duby i stupně jemnosti chuti. Dávkuje se tak málo, že balíček za padesát vypijete tak za 3 životy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 13.219 (?), 20.6.2018 12:39

Nic proti tomu, metoda je zajímavá. Já mám vyzkoušeno: Špalíčky z českého dubu zabalit do alobalu a "péci" v elektrické troubě 2 hodiny při 200 stupních Celsia. Doporučuji větrat kuchyň, pokud je příliš malá. Hotové štěpky mají tmavě hnědou barvu. Přidávám tak 3 g jemných třísek na 1 l už naředěného destilátu. Nechám 3 týdny. Pak sliji přes cedník a hotovo. Moji zkušební degustátoři doporučují.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 20.6.2018 12:55

Doplnil bych: při výrobě špalíčku odstraňte z dubového dřeva běl a používejte jen jádro. I tak platí rada z 31.5. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika