Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie



host - 13.219 (?)
20.6.2018 12:39

Nic proti tomu, metoda je zajímavá. Já mám vyzkoušeno: Špalíčky z českého dubu zabalit do alobalu a "péci" v elektrické troubě 2 hodiny při 200 stupních Celsia. Doporučuji větrat kuchyň, pokud je příliš malá. Hotové štěpky mají tmavě hnědou barvu. Přidávám tak 3 g jemných třísek na 1 l už naředěného destilátu. Nechám 3 týdny. Pak sliji přes cedník a hotovo. Moji zkušební degustátoři doporučují.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 178.216 (?), 31.5.2018 11:09, zobrazeno: 4588x

Doma robene barikove chipsy a co s nimi

1. dubove polienka nastiepat na max. 3 cm hrube triesky
2. prehnat cez drvicku konarov
3. teplovzdusnou pistolou rovnomerne ohrievat az do prveho viditelneho dymu (netahat dalej, horka chut), pripadne svetle prazenie - dym este nevidno ale uz stipu oci a nos
3. dat do ultrazvukovej cisticky a zaliat cca 80% destilatom (cim viac % tym rychlejsie) 3-4cm nad chipsy, napojit termostat nech teplota nestupne nad 35C nechat 2 dni pracovat (vibratory v cisticke produkuju teplo takze termostat to spusta a vypina)
4. zliat, zohriat na 60C a pustat bubliny cez macerat - vyssia nadoba, kamene z akvaristiky, kompresor 60l/min - cca 40-60 minut (odstrani to horku chut)
5. 10 rocne polihovanie chlastu v sude mame za 2 dni - et voilà !

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 178.216 (?), 31.5.2018 12:24

a samozrejme som zabudol ze je to koncetrat takze riedim od 1:2 az po 1:kolkochces

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.251 (?), 31.5.2018 13:41

Není lepší si pražené chipsy za pár korun koupit? A můžete si vybrat různé duby i stupně jemnosti chuti. Dávkuje se tak málo, že balíček za padesát vypijete tak za 3 životy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 13.219 (?), 20.6.2018 12:39

Nic proti tomu, metoda je zajímavá. Já mám vyzkoušeno: Špalíčky z českého dubu zabalit do alobalu a "péci" v elektrické troubě 2 hodiny při 200 stupních Celsia. Doporučuji větrat kuchyň, pokud je příliš malá. Hotové štěpky mají tmavě hnědou barvu. Přidávám tak 3 g jemných třísek na 1 l už naředěného destilátu. Nechám 3 týdny. Pak sliji přes cedník a hotovo. Moji zkušební degustátoři doporučují.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 20.6.2018 12:55

Doplnil bych: při výrobě špalíčku odstraňte z dubového dřeva běl a používejte jen jádro. I tak platí rada z 31.5. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika