|
Destilační přístroj - sestrojení
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
host - 173.204 (?), 29.12.2009 20:12
Dobrej, podědil jsem malej sádek ovoce a tak bych chtěl poradit, kde se dá pořídit takový přístrojek pořídit, či nějaký návodek na sestrojení.Samo, že jen pro vlastní potřebu, zákony jsou neúprosné.Děkuji za případné rady.Zdar dobré kořalce.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.70 (?), 1.1.2010 12:21
Pročtěte si vlákno "Destilační přístroj" na tomto vebu, jsou tam alespoň základní informace. Jinak je i dostatek literatury např. : Domácí výroba lihovin - H.Schmicklová, B.Malleová, Vyrábíme ušlechtilé destiláty - J.Pischl... dále jsou i jiné veby zabývající se tímto problémem (deslik.blogspot.com)...
Zdravím Tonda.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 4.10.2010 17:35
Zmíněná publikace je skvělá a jedna z nejlepších na našem trhu (viz mé web stránky petrslosar.cz). Ale bohužel jen ta část, která se netýká aparatury na zpracování máče, tam je na úrovni 18. století. Dobrá, ukecali jste mě, tak 19., ale už nepřidám ani rok. Diskutují se zde (bohužel i zmíněné autorky) různé aspekty konstrukce zařízení s cílem co je vlastně nej, aby se oddělily nežádoucí komponenty. Přiznám se, že v tuto chvíli dám nahlédnut do závěrů, které jsem jako chemik zkoumal déle než-li 30 let. Zapomeńte na diskusi o úhlech trubice odvádějící páry z vařáku a další tzv. " prvky" mezi výstupem z vařáku a chladičem (např dómy atd). To je to 19. století!! Smysl má pouze to, co se v celém procesu destilace nemění, tedy ty části aparatury, které nemění teplotu během destilace a na těch pracujte!! Pokud Vás však tlačí čas a máte oprávněnou obavu o svůj máč, chápu. Všechny své znalosti jsem zrealizoval v palírně Malá Ledská u Častolovic. Z lutru Vám připraví 90% přítomného lihu a budete-li chtít tak naředí na Vámi požadovanou koncentraci. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.185 (?), 7.11.2014 9:34
Tak jsem dostavěl novou aparaturu, vařák jsem udělal z nerezové várnice 20l, deflagmátor z měděných trubek 15mm. Topím elektrickým vařičem který spínám termostatem na přechodu deflagmátor- chladič. Proti připalování mám ve vařáku síto. První pálení jedu do teploty 95°C, nechám několikrát naběhnout a vypnout, síla lutru víc jak 50%. Druhé pálení jedu do cca 83°C a síla kolem 85%. Náklady na stavbu cca 6 000,- materiál.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.77 (?), 9.11.2014 11:09
Nemám potřebu se chlubit, stačí mi, že přístroj funguje tak jak má a hlavně je nenápadný při rozložení. Hlavně o něm nesmí vědět sousedi... to víte, dnes se neudává, jen se to "vlastenecky oznámí". Tak bych nerad o něj přišel,... navíc nemám potřebu míti "jednání se státní či obecní mocí".
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 199.233 (?), 3.1.2015 12:55
Dobrý deň. Som začiatočník a tiež riešim problém so sklonom potrubia od kotla. Vravíte, že mám sklon nastaviť podľa chuti a vône lutru, ktorý mi nazívame vodka ak správne chápem :) Môžem sa spýtať, v ktorej chvíli ho mám chutnať? Na začiatku je vždy čistý, silný (50-60% podľa kvasu..) a voňavý. No ako klesajú percentá, klesá aj kvalita... Od sily nejakych 25% lutr smrdí a hrá do modra. Je to normálne? Do akej sily má voňať? Kotol mám 50 litrovy, nerezovy. Potrubie medené, dĺžka okolo 2m. Pri zostrojovaní stroja som sa riadil informaciami od známeho. Radil mi dodržať nepísané pravidlo a to osadit vhladič vo výške 1m od výšky kvasu v kotli. Nad kotlom ide potrubie 20cm rovno nahor, potom sa lame pod 45 stupnovým uhlom smerom nahor a ide tak asi 80cm. Potom sa znova láme do vodorovnej polohy k odkalovču asi 60cm. Z odkalovaca ide kolmo k zemy do chladica priblizne 40 cm. Chladič je sklenený. Je takéto zostavenie aspoň zhruba správne? Dakujem za rady a prípadnú kritiku :)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|