destilační přístroj



host - 199.217 (?)
3.2.2013 11:49

Dobrý den.  Chci se zeptat, jak se přesně postupuje při práci s touto kolonou? Jak se reguluje reflux? Déle by mne zajímalo, zda je v koloně výplň (kroužky z keramiky.. apod) a jestli je postup jiný. Díky Boban.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  91,  92,  93,  94,  95  >   
                     
host - 151.252 (?), 24.2.2011 9:21

Děkuji za pěkné vysvětlení a obrázek.To je váš obrázek?Že už je tam upraven a zůžen chladič.

Teoreticky to asi funguje, otázka je jak se tento automat systém chová konkrétně při rektifikaci a konkrétně třeba málo lihových východoevropských ovocných kvasů.(i českých) Protože západní ječmené a pšeničné (sladové)kvasy obsahují cca jednou tolik alkoholu.

Další věc je jakým způsobem jde tímto automaten oddělit předek-začátek s metylem, acetonem atd.A konec, ocas...

A vůbec jak jde regulovat procentní síla pálenky, může se stát že poteče pálenka celý střed destilace 92-95%, což většinou moc čechům nebude vyhovovat, neb nechtějí prakticky čistý líh, ale pálenku.Může se také stát vlivem nevyzkoušené konstrukce že naopak poteče příliš slabá pálenka kolem 60% celý střed destilace.Takže regulace tohoto automatu bude dosti problém dle mě, půjde regulovat jen výkonem topení a teplotou kotle, ale náplnová kolona má vůči teplotě v kotli několika minutové zpoždění.

Bude velmi záležet na typu náplně kolony-trubky, na délce té senzorové trubičky v náplni, na jejím konci na intenzitě "smáčknutí" konce trubičky a intenzitě odkapávání atd.

Kdežto u regulace refluxu přes ventil jde hýbat s teplotou a tím % pálenky, kdykoliv v průběhu středu rektifikace.

Ale bylo by jistě zajímavé postavit tento systém a vyzkoušet v českých ovocných kvasech.Ujmete se toho??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.9 (?), 24.2.2011 14:21

Problém s odchycením předkapu mají ty kluci skandinávský taky zautomatizovaný viz. odkaz v mém prvním včerejším příspěvku page 23 až 24. Na všechny vaše další otázky by se dalo odpovědět až praktickým odzkoušením. Proto jsem vlastně položil tento dotaz sem do fora, zda to někdo neprověřil.

Já se primárně domácím pálením nezabývám, ale dělám si rešerši jak se dostat na 90% alkohol, který potřebuji na zpracování léčivých bylin draze dovážených z Asie (žen-šen, apod.,) V lékárnách 90% líh nesmějí prodávat a pokoutně někde schánět se mi ho nechce, protože nemám záruku čistoty. Právě na zpracování bylin by se měl používat etanol vyrobený z obilovin a samozřejmě bez přídavku cukru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 151.252 (?), 24.2.2011 16:24

Výše zde mám nafocenou svoji vysokou měděnou rektifikační kolonu s keramickou náplní kroužků 8mm.Právě díky výšce přes metr a šířce jen 54mm, perfektně odděluje jednotlivé frakce a prakticky bez problémů jde regulovat teplota a tím i % pálenky refluxním tokem-přes ventil.Takže jsem si dle potřeby jednu várku rektifikace provedl na sílu 92%...Celkově proti smradům-pálenkám z většiny pěstitelských pálenic se starým přerušovaným pálením, mám pálenku velmi jemnou-nesmrdí a po vypití vám tělem neprojede taková ta vlna z odporné chuti+husí kůže... jeanch@centrum.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.9 (?), 25.2.2011 7:44

Předpokládám že chladič je klasický spirálový, dvojitě vinutý v hlavě kolony z 6mm Cu-trubky. Čím do něj honíš vodu.

Jak máš upevněné očko na sledování výšky hladinky - silikonem?

Dík za info.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 151.252 (?), 25.2.2011 8:52

I spirálový chladič je tu nafocený, přesně jak píšeš.Z vodovodu 200L za 8-10hodin.Sud s malým čerpadlem se mě neosvědčil.

Oko je nalepeno potravinářským silikonem i ostatní těsnění víka kotle z potravinářské silikon hadičky.

Chladič refluxní-primární + není vidět - chladič měděný protiproudový sekundární za refluxním ventilem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 107.201 (?), 2.3.2011 12:48
Dobrý den, nezkoušeli jste někdo vyrábět pálenku z rýže? A jaké máte s touto komoditou zkušenosti?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 51.179 (?), 2.3.2011 16:26

Nevyrabel jsem, ale mel jsem moznost ochutnat (v Cine). Ale ani jsem ji neochutnal protoze uz pri pricichnuti to bylo na pobliti. Tyden stare spinave ponozky jsou proti tomu rajska zahrada! A to nebyla nejaka domaci samohonka, ale produkt tamejsiho uznavaneho producenta. "Ochutnavani" se delo primo v jeho palirne. No neco opravdu strasneho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 39.241 (?), 4.3.2011 11:05

Já jsem naopak pil nejen rýžovou pálenku, ale i rýžové víno, ze kterého byla "pálena". Nic tak hrozného to tehdy nebylo. Chtěla jen trochu "odpočinout", dostal jsem ji ochutnat přímo když "tekla" z "aparátu". Je pravdou, že to bylo v ČR a před cca 22 lety. Kdyby dnes nebyla rýže tak drahá, tak bych ji možná dělal také (pro zpestření nabídky). 

Dnes jsou nabízeny různé druhy pálenky z rýže, většinou s nějakým "maceračním přídavkem" (a je to bráno jako delikatesa). Podívejte se u vietnamců a číňanů co všechno v tom nabízejí.

Zdravím Lojza.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 199.217 (?), 3.2.2013 11:49

Dobrý den.  Chci se zeptat, jak se přesně postupuje při práci s touto kolonou? Jak se reguluje reflux? Déle by mne zajímalo, zda je v koloně výplň (kroužky z keramiky.. apod) a jestli je postup jiný. Díky Boban.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 64.137 (?), 5.3.2012 14:28

Poradíte vhodné topné těleso na topení do oleje? Chtěl bych to na kotel 100l, tak odhaduji něco okolo 8kW. Cenově zajímavé jsem našel většinou jen do vody ale možná jsem hledal málo.Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  91,  92,  93,  94,  95  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika