Destilace vína - vínovice



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
Jeremyna - (7) - 182.79 (?) 
17.5.2014 1:22

Já ti odpovím... sice pozdě, ale někdo to bude možná potřebovat...

Já jsem před několika roky pálil vínovici. 5000 litrů jsem tehdy koupil, takže vím o čem píši.

Z 50 litrů pálenicové nádoby (bečka od piva) vyleju první půl litr, teploměr ukazuje (jak který) 79 C, a kořalka teče a teče, až teplota začne stoupat, respektivně stoupne o jeden stupen C vypínam, pak už totž neteče kořalka ale patok.

Ted k tomu vínu... Nikdy nebudeš mít dobrou kořalku ze špatného vína, i kdž budeš přepalovat a přepalovat. Ale je to dobrý základ na likéry.

Totiž dnes páni Vinaři cpou do vína chemikálije, ty pálením nezničíš.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
host - 96.121 (?), 14.2.2015 14:16

dobrý den je sa chcem spítat palili sme víno hroznove, a vínovice nateklo 5l z 25l vína vinovica ma 50 percent. ale po 1 dni stmavla na zltú farbu a palili sme iba raz akí je problem s tou farbou neni čira ako som si mislel ale žlta??? co mam robit??? dakujem Duro :(??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.121 (?), 14.2.2015 14:18

a metylu som odchitil 2,5deci staci to??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 51.179 (?), 14.2.2015 16:24

Metylu jste neodchytil nic - ten tam není!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.121 (?), 17.2.2015 11:55

aha dakujem ale co stou farbou??je to normalne??a ja som dade cítal ya ked s pali vina tak treba odchitit predok 2,5 deci...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 51.179 (?), 17.2.2015 13:30

Doporučuje se ochytit "předek" v objemu 1 procenta objemu lutru. Takže z 25 litrů je 2.5 deci akorát. Příčinu zabarvení bych příliš neřešil pokud výsledek je "pitný".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 17.2.2015 14:57

Jestli vám nehrklo trochu vína do chladiče. Může se to stát, víno při destilaci dost pění.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.121 (?), 17.2.2015 20:17

dakujem :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.121 (?), 19.2.2015 9:14

Dobrí Den prepálili sme hroznove víno a výslední destilat je zakalení ako u vodky.Môžete nam prosím vas poradit v čom je chyba ?? :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 93.77 (?), 19.2.2015 19:33

A kolikrát jste ho pálili, popřípadě na jakém zařízení?!

To co jste napsal je poměrně nedostatečná informace!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika