Destilace vína - vínovice



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
Jeremyna - (7) - 182.79 (?) 
17.5.2014 1:22

Já ti odpovím... sice pozdě, ale někdo to bude možná potřebovat...

Já jsem před několika roky pálil vínovici. 5000 litrů jsem tehdy koupil, takže vím o čem píši.

Z 50 litrů pálenicové nádoby (bečka od piva) vyleju první půl litr, teploměr ukazuje (jak který) 79 C, a kořalka teče a teče, až teplota začne stoupat, respektivně stoupne o jeden stupen C vypínam, pak už totž neteče kořalka ale patok.

Ted k tomu vínu... Nikdy nebudeš mít dobrou kořalku ze špatného vína, i kdž budeš přepalovat a přepalovat. Ale je to dobrý základ na likéry.

Totiž dnes páni Vinaři cpou do vína chemikálije, ty pálením nezničíš.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
host - 96.121 (?), 14.2.2015 14:16

dobrý den je sa chcem spítat palili sme víno hroznove, a vínovice nateklo 5l z 25l vína vinovica ma 50 percent. ale po 1 dni stmavla na zltú farbu a palili sme iba raz akí je problem s tou farbou neni čira ako som si mislel ale žlta??? co mam robit??? dakujem Duro :(??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.121 (?), 14.2.2015 14:18

a metylu som odchitil 2,5deci staci to??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 51.179 (?), 14.2.2015 16:24

Metylu jste neodchytil nic - ten tam není!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.121 (?), 17.2.2015 11:55

aha dakujem ale co stou farbou??je to normalne??a ja som dade cítal ya ked s pali vina tak treba odchitit predok 2,5 deci...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 51.179 (?), 17.2.2015 13:30

Doporučuje se ochytit "předek" v objemu 1 procenta objemu lutru. Takže z 25 litrů je 2.5 deci akorát. Příčinu zabarvení bych příliš neřešil pokud výsledek je "pitný".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 17.2.2015 14:57

Jestli vám nehrklo trochu vína do chladiče. Může se to stát, víno při destilaci dost pění.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.121 (?), 17.2.2015 20:17

dakujem :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.121 (?), 19.2.2015 9:14

Dobrí Den prepálili sme hroznove víno a výslední destilat je zakalení ako u vodky.Môžete nam prosím vas poradit v čom je chyba ?? :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 93.77 (?), 19.2.2015 19:33

A kolikrát jste ho pálili, popřípadě na jakém zařízení?!

To co jste napsal je poměrně nedostatečná informace!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika