|
Chování palíren při destilaci
|
|
|
|
host - 202.237 (?) 24.11.2010 20:11
Stalo se mi, že se při pálení mého kvasu v palírně zastavilo postupně 5 známých paliče a všichni se s paličem pustili do ochutnávání a koštování, chválení a nešetřili rádoby radami. Nelíbilo se mi to, ale z počátku jsem ze slušnosti nic neříkal, potom jsem byl zvědavý kam až jsou schopni zajít. Vypili tak 0,5-0,7 l dobré slivovice, všichni postupně odjeli s dobrou náladou a palič si nakonec sám odsouhlasil dárek půl litru slivovice. Diskuze o pálení - kdy to ukončíme s ním nebyla, on tomu rozumí a já ne. Ukončil to na 40%, "pak už by to nebylo dobré". Jak chcete reagovat? Poprat se? Nebo pohádat? Potrestat je, že tam příště nepůjdete? To jim nevadí. Dobrá palírna s dobrou obsluhou je rodinné stříbro.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
host - 202.237 (?), 24.11.2010 20:11
Stalo se mi, že se při pálení mého kvasu v palírně zastavilo postupně 5 známých paliče a všichni se s paličem pustili do ochutnávání a koštování, chválení a nešetřili rádoby radami. Nelíbilo se mi to, ale z počátku jsem ze slušnosti nic neříkal, potom jsem byl zvědavý kam až jsou schopni zajít. Vypili tak 0,5-0,7 l dobré slivovice, všichni postupně odjeli s dobrou náladou a palič si nakonec sám odsouhlasil dárek půl litru slivovice. Diskuze o pálení - kdy to ukončíme s ním nebyla, on tomu rozumí a já ne. Ukončil to na 40%, "pak už by to nebylo dobré". Jak chcete reagovat? Poprat se? Nebo pohádat? Potrestat je, že tam příště nepůjdete? To jim nevadí. Dobrá palírna s dobrou obsluhou je rodinné stříbro.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 25.11.2010 9:54
Většina klientů neví, ani se nemusí o problematiku starat.Služby i tohoto typy by měly mít určitý standard, nad kterým bdí stát.Ten nemá jen vybírat daně a poplatky.Setká-li se páleník někde na cestě např.s lékařem podobného typu, jak popisujete, pak se nemusí divit.Ano, je to o lidech a jejich kulturní úrovni.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.4 (?), 22.12.2010 17:48
letos uz palime 6-tym rokem v palenici 30km od nas (bydlime u Kladna) a vubec nam nevadi ze tak daleko vezeme kvas. S majitelem pokecame a dozvie se jeste neco extra o paleni atd. jak pisi nekteri nahore. Kazdy dobry majitel palenice ktery si vazi zakazniku a chce jim udelat co nejlepci slivku je pusti k procesu paleni a nechava je prubezne ochutnavat :-). I presto ze prvni paleni konci na 105°C a druhe na stovce nebo tesne pod mame pokazde vynikajici slivovici.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.66 (?), 2.2.2012 21:36
Dobrý večer,
děkuji za zprávu, nějak mi to nejde otevřít, asi to Anonymous přišli omrknout... ;)
Bohužel nevím, kolik je minimální množství kvasu, který přijímají, za pár týdnů budu mít cca 100 litrů. Ale děkuji,
hezký večer,
Michal
hasmic@post.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.66 (?), 2.2.2012 21:39
Jel jsem také cca 50 kolimetrů, je-li ale osvědčená v cca 30 km vzdálenosti...?!? Zatím nemám zkušenosti, pálil jsem jen jednou a nevím, zda, případně jak lze zákazníka obrat... (Nevím, zda jsem nebyl obrán...)
Díky,
Michal
hasmic@post.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|