Koupě automatické pálenice



host - 219.46 (?)
5.11.2018 14:48
Musite mit čas a chuť si s úkapem pohrát, hlavně co se tyče teploty před chladičem. Myslím, ze to tady bylo řečeno, jen podle teploty se nelze řidit, zalezi jak topite. Kdyz budete dostatečne dlouhou dobu držet teplotu pod 77,7stC na minimalni vykon hořaku, pripadně i vypinat ohrev a nechate to opravdu dostatečně dlouho jen kapat, tak pri prekročeni 77,8 stC uz mužete brat Jadro a budete mit minimalni úkap. Když to prezenete s ohrevem, tak budete mit pred chladičem treba 80 st a stale to bude smrdět, proroze se vam zkratka do úkapu dostava už i jádro. Takze co nejdelši dobu pod 77,7nechat odkapat smrad. Velmi pomalym ohrevem skutečne lze snižit ukap az o polovinu, ale je to časově náročnejši. Co se tyka dokapu, tak zrovna hrušky beru jadro max do 93 st.C pak uz se to kalí, 1.švestky jsem letos bral do 94 st.C možna i trochu dál, zalezi strasně moc na kvasu a na dalšich věcech, musíte si tu svoji mašinu osahat sam. V tom je to kouzlo a umění destilaterství, neboť každy materiál vyžaduje trochu něco jiného. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak ma každej domaci palič vybornou palenku, ale opak je pravdou. Honza
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 219.46 (?), 5.11.2018 14:48
Musite mit čas a chuť si s úkapem pohrát, hlavně co se tyče teploty před chladičem. Myslím, ze to tady bylo řečeno, jen podle teploty se nelze řidit, zalezi jak topite. Kdyz budete dostatečne dlouhou dobu držet teplotu pod 77,7stC na minimalni vykon hořaku, pripadně i vypinat ohrev a nechate to opravdu dostatečně dlouho jen kapat, tak pri prekročeni 77,8 stC uz mužete brat Jadro a budete mit minimalni úkap. Když to prezenete s ohrevem, tak budete mit pred chladičem treba 80 st a stale to bude smrdět, proroze se vam zkratka do úkapu dostava už i jádro. Takze co nejdelši dobu pod 77,7nechat odkapat smrad. Velmi pomalym ohrevem skutečne lze snižit ukap az o polovinu, ale je to časově náročnejši. Co se tyka dokapu, tak zrovna hrušky beru jadro max do 93 st.C pak uz se to kalí, 1.švestky jsem letos bral do 94 st.C možna i trochu dál, zalezi strasně moc na kvasu a na dalšich věcech, musíte si tu svoji mašinu osahat sam. V tom je to kouzlo a umění destilaterství, neboť každy materiál vyžaduje trochu něco jiného. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak ma každej domaci palič vybornou palenku, ale opak je pravdou. Honza
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 55.32 (?), 5.11.2018 18:30

Nic tím nemyslím, nic tím ani nechci říct. Berte to je to jen námět k úvaze a zamyslení se nad efektivním ohříváním a přenosem tepla v dvoupláštích:

Rafael.

1 atm = cca 101 kPa
1 atm = cca 101 kPa
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 219.46 (?), 5.11.2018 21:55
Dekuji Rafaeli, tlak zvyšuje bod varu o tom žádna, ale věřte těm nadobám, kdybych se nebal toho tlaku, dal bych tam pojistny ventil 6 baru a asi bych bez problemu nahral i plny vařak, takhle se pekluju se 3 bary. Do nejakych 94 stC dobry, pak uz musim opravdu minimalne topit a jen to kape ale i tak to k těm 98 st vyzdimu, jen to trva. Proto planuji predělat a instalovat míchadlo. Honza
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 107.69 (?), 5.11.2018 23:17

Při uvažování o použití zvýšeného tlaku je potřeba mít na mysli, že při přetlaku 50kPa "tlačí" na dno 70l hrnce (S = 0,16 m2) váha cca 800kg.

To už není nic pro jednoduchou konstrukci z běžných nerez hrnců. KEG to je tlaková nádoba jak ma být, ale otázkou je, jak je na tom mezidno.

Kamil

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 35.155 (?), 6.11.2018 1:33
Z tím tlakovanim práště jsem našel příčinu. U mě to dělala spirala opřená o dno. V mistě kde se opírala mela minimum vody a okamžitě vařila v páru, tím se to okamžitě natlakovalo. A pak foukal přetlakový ventil. Vyhodit ven. Trochu ohnout.a zkoušet. Na po 4. Jsem to trefil. A muzu jet po celou dobu na full vykon celeho tělesa. A tlak mi naroste na max 1bar.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 55.32 (?), 6.11.2018 13:58

Janča uvádí ve svých dvoupláštích max. přetlak 0,49 bar. Obrázek asi nebude moc čitelný, tak si ten prospekt stáhněte z webu kovodel.cz
Někdy je dobré místo laborování zkopírovat komerční výrobek anebo se jim inspirovat.

Rafael.

Screen
Screen
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 58.190 (?), 6.11.2018 17:36

Děkuji... ja topím plynem, problém je v tom, že nemáme klasický dvouplášť, ale pouze mezidno, tím pádem je minimální plocha ohřevu a snadno se mezidno přetopí. Takže míchadlo to příští rok jistí. Honza.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 55.32 (?), 6.11.2018 19:35

Honzo, to míchadlo tomu moc nepomůže. Musíte opustit hlavně tu slepou uličku s tím "mezidnem"!!!
A použít nějaký normální způsob ohřevu.
*
Proti tomu Vašemu nápadu je kdysi rozšířená mlékarénská konev ve vodě v zemědělském pařáku nahoře utěsněná hadry úplný high-end.

U dvoupláštů a vůbec všech podobných vařáků, pařáků, brutarů apod. je vždy snaha aby byly ohřívány po celé,  své UŽITNÉ výšce. Kvůli efektivnímu ohřevu. Jedna věc je efektivita a rychlost ohřevu, což jsou věci které by šlo oželet, ale druhá a velmi podstatná je ta, že při nedokonalém ohřevu zůstane ve vařáku část alkoholu.

Myslím si, jsem o tom úplně přesvědčen, že dvouplášť v kterém nejde předestilovat voda je úplně k ničemu!!!

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 58.190 (?), 7.11.2018 6:52

Samozřejmě plánuju odříznout mezidno a nadobu znovu svařit, protože jinak by neměla instalace míchadla žádný vznam to máte samozřejmě pravdu Rafaeli. Ohřívám na hořáku PB, takže na tom nic měnit nebudu. Když nemám úplně plný vařák (ale pouze 2/3), tak se v pohodě k varu dostanu a kvas vyždímu do mrtě. Ale jak jsem psal ohřát jen přes mezidno je časově náročné, plný vařák 50 litrů se nahříva třeba 2,5 až 3 hodiny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 59.43 (?), 16.11.2018 10:12
z michanim muzes pritopit. ja uz tam nahodil dalsi 2kw teleso. 6kw me ohreje 85l za 1,5hodiny.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika