Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Musite mit čas a chuť si s úkapem pohrát, hlavně co se tyče teploty před chladičem. Myslím, ze to tady bylo řečeno, jen podle teploty se nelze řidit, zalezi jak topite. Kdyz budete dostatečne dlouhou dobu držet teplotu pod 77,7stC na minimalni vykon hořaku, pripadně i vypinat ohrev a nechate to opravdu dostatečně dlouho jen kapat, tak pri prekročeni 77,8 stC uz mužete brat Jadro a budete mit minimalni úkap. Když to prezenete s ohrevem, tak budete mit pred chladičem treba 80 st a stale to bude smrdět, proroze se vam zkratka do úkapu dostava už i jádro. Takze co nejdelši dobu pod 77,7nechat odkapat smrad. Velmi pomalym ohrevem skutečne lze snižit ukap az o polovinu, ale je to časově náročnejši. Co se tyka dokapu, tak zrovna hrušky beru jadro max do 93 st.C pak uz se to kalí, 1.švestky jsem letos bral do 94 st.C možna i trochu dál, zalezi strasně moc na kvasu a na dalšich věcech, musíte si tu svoji mašinu osahat sam. V tom je to kouzlo a umění destilaterství, neboť každy materiál vyžaduje trochu něco jiného. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak ma každej domaci palič vybornou palenku, ale opak je pravdou. Honza