|
Archivace slivovice
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
host - 144.117 (?) 27.1.2013 19:51
Za deset let se z litrové láhve uzavřené korkovým špuntem odpaří 0,00nic. Zrání slivovice po přelití do skleněné láhve a zašpuntování neprobíhá. Pokud chcece aby Vám alkohol zrál je třeba jej uskladnit v dřevěných sudech (dub, jasan).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 145.33 (?), 12.12.2015 19:17
Zdravím vás všechny, chci zde zmínit dnešní zkušenost. Korkové zátky na demijonech překryté alobalem zůstaly nedotčené plísní narozdíl od ostatních. Hovořím o uložení ve vlhkém sklepě po dobu 2-8 let. Alobal byl pouze ručně namačkkán na korek a hrdlo. Nyní už se některý téměř rozpadal. Pepa
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.60 (?), 8.2.2012 12:51
Zdravím pánové,
četl jsem si vaše příspěvky a fakt teď zase nevím..zda tedy korkovat a zalít voskem nebo raději ne.Mohu se optat..nevíte někdo zda má být štunt lehce potopený ve slivovici?Chci zakopat na zahradě čerstě narozenému synovi demižon a nerad bych, abych za pár let zjisit, že jsem to udělal špatně.
Věřím že mi poradíte jak to nejlépe udělat :)
Díky Martin
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 8.2.2016 14:50
Mám stejné zkušenosti. Archivoval jsem slivovici 17 let jen proto, abych zjistil, že ta předloňská je prostě lepší! Archivované destiláty dramaticky ztrácejí ve vůni, nikolv však v chuti. Ale bohužel přecházejí do atypických destilátů, ztrácejí markanty (typičnost), prostě jsou jak vše žive, podléhají funkci času a co si budeme povídat, není to ku prospěchu věci. Takže archivovat ano, ale ne déle nežli 3 roky. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 8.2.2016 15:07
Slivovice je u nás docela v oblibě, takže vím, co píšu. Říká se to, že skladováním se ztrácí chuť a vůně. Měl jsem čest pít na svatbě slivovici 35 let starou. A byla výhoda, že jí bylo dost, ne jen nějaká jedna flaška. Ta chuť, to se musí pít, popsat se to nedá. Nedá se to srovnávat ani s rok, nebo jen několik let starou. Pochybuju, že se mi ještě poštěstí někdy pít něco podobného. Jednoduše úplně jiná, vynikající. P
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 8.2.2016 15:47
Ještě snad, slivovoce má svou chuť. Jedna je drsnější, druhá voňavější, další s divnou pachutí, ta další výborná atd. Jednoduše je to vždy horší, nebo lepší slivovice. Ale ta 35 letá ta se nedala porovnat s ničím. Byla úplně jiná. A po tomto si vždy už říkám, měli byste zkusit tuhle. Slivovice byla z Vysočiny, takže předpokládám, že odtamtud byly i švestky. Někdy musím zjistit, jak ji skladovali, zda po flaškách, nebo ve větším demižonku atd. P
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 8.2.2016 18:16
Cože je to za slivovicI jsem věděl ještě před ochutnáním a slivovice v tom byla samozřejmě poznat. Ale je fakt, že kdybych tuto informaci neměl, určitě bych se podivoval cože to vůbec je. Protože to bylo pro mě něco nového, neznámého. Jinak svět je malý. Ale víc nevím. P
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
Jak založit bylinkovou zahrádku v interiéru?
Hledáte způsob, jak si během dlouhých a temných zim vypěstovat něco zeleného? V dnešním článku vám p...
Kbelíkové zahradnické vychytávky pro vaši oázu na zahradě
Kbelíkové zahradničení je vynikající alternativou k tradičnímu zahradničení, zejména pro nájemníky, ...
Zavařovací sklenice: kreativní využití
Pokud patříte k lidem, kteří rádi přidávají do každé části domova osobní nádech, aby byl útulnější a...
3 signály, že jsou ředkvičky připraveny ke sklizni ze zahrady
Většina z nás má ráda, když jsou ředkvičky trochu pikantní a 100% křupavé. Problém je v tom, že rost...
15 nejprodávanějších benzínových sekaček na trávu
V současné době, kdy mnoho domácností usiluje o perfektně upravený trávník, hraje klíčovou roli výbě...
|
|
|
|