V kopaničiarskej pálenici na Vrbovciach nepredávali slivovičku skôr ako po 4 rokoch. Veľké nádoby mali iba ľahko zaštuplované hrdlo, aby sa destilát dobre odvetral. Ak si chcete slivovicu zakopať, radím až po odvetraní a pred zakopaním kvalitne utesniť proti vlhkosti a chrániť sklenenú nádobu pred rozbitím pri vykopávaní. Doma v panelovom byte sme mali vrbovskú slivovičku a hruškovičku uložené v demižónkoch v špajzi viac ako štvrť storočia. Nebolo treba ju zakopávať, stačí pevná vôľa. Alkohol sa Vám ani v teplom byte nepokazí. Jedno je ale treba vedieť: Skladovaním v nádobách utesnených iba korkom- bez zavoskovania dochádza po rokoch k odparovaniu alkoholu. V r.1979 mala slivovička 53 % obj., v roku 2007 už iba 49 % obj.