Upřimně řečeno, do kterého kvasu se nedostává vzduch? No snad jen do těch co mají objem 50 l a jsou v PE konvích, tam bych tomu i věřil. Ale ve dvoustovácích, které jsou zatažené sponkou na jakémsi těsnění, ani náhodou. Podle mě je daleko lepší tyto, ale i větší nádoby překrýt PE folií a zatáhnout gumicukem! Totiž, vidíte na kvas a hlavně jeho povrch.Kdybyste to udělal, viděl byste ten problém dříve a na bublátko nevěřte.To je blábol těch, ktetří věří na dokonalé utěsnění a nějak neumí vysvětlit to, že jím 2 týdny po začátku založení kvasu jaksi bublátko nefunguje. No bodejď jo, když jim těsnění jaksi "netěsní". Pan Rafael Vás jistě bude přesvědčovat o opaku, je to na Vás a Vašem zdravém rozumu. Doporučuji odebrat deku až k hladině kvasu a urychleně zpracovat. Jasně, pokud jste založil kvas ze švestky domácí, tak to tak nespěchá, ale pološvestky typu Stanley... raději zpracovat. slosar-petr@seznam.cz