Já to pochopil a taky ocenil jako moc dobrý nápad.
Jen jsem nechtěl aby si to někdo vysvětlil jinak. Lidé jsou všelijací...
Třeba že do misky by dal pyrosiřičitan a kyselinu solnou vlel do kvasu...
*
Nevím proč mi to s těmi sudy pořád nevěříte? Nemám důvod si vymyšlet!
Jak už jsem psal, o těsnosti se přesvědčím když do hadičky po bublátku fouknu ústy.
A když jsou sudy plné a vývin CO2 je minimální nebo už žádný, stačí jen přitlačit na víko a pozorovat vodní hladinu v bublátku.
A pokud něco zůstane v sudech déle, třeba pár měsíců, lze na bublátku pozorovat i jistý pokles hladiny - v sudech vznikne malý podtlak a je nepatrná snaha o nasavání vody dovnitř.
*
Já lakomý nejsem, jen zkrátka teď nic nemám a archív si nevedu. Kdysi takové snahy sice byly, ale zanevřel jsem na něj když se mi po létech ovocné likéry "rozpadly". A taky je těžké ho uchránit.
Tak teď zrovna popíjím Bošáckou slivovici - od Old Herold. Mimochodem, jaký na ní máte názor ve srovnání s Jelínkem? Mi se zdá lepší.
*
Chlorovodice, sírovice atd. nejsou z mé hlavy ani praxe. Pochytil jsem to na pyroforu.org. Pěkné čtení.
Rafael.