Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Samé dobré postřehy. Ovšem záleží na základu destilátu a taky, do jakého, tepelně upraveného, tvrdého dřeva (např opálením) je aplikujeme. Domnívám se, že pro tyto variace se hodí pouze destilát z jablkovice, vínovice či obilných destilátů. Podle mého názoru, všechny ostatní ovocné destiláty aplikací jakéhokoliv dřeva, pecek či hrozinek spíše chuťově ztrácejí, ale nikomu nechci tento názor vnucovat.Tím opálením vzniká na povrchu tvrdého dřeva elementární uhlík, který garantuje to, že byly odstraněny lehké podíly, které způsobují zabarvení destilátu a tím je garantováno, že mu nebudou vnucovat jinou chuť, což je zásadní problém. Komponenty získané z jakýchsi i komerčně dodávaných "dřev" by měly ošetřený destilát zušlechtit, ale ono to tak často není. Je to děsná věda, a proto jsou některé, především Francouzské koňaky tak slavné. Těmi "lehkými podíly" je míněna tzv. suchá destilace, kterou se ze dřeva také kdysi získával methanol a jiné org. sloučeniny. Pokud by nebyly opalováním zničeny, způsobí nežádoucí obarvení destilátu. PŠ

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika