Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vaše odpověď je perfektní a je vidět, že víte své. Ale tohle tazatel číst nechtěl, rozumějte, jde mu o to, kde udělal chybu, asi správně ví, že takhle by to probíhat nemělo.

To je stále stejný problém ovoce, které se sklízí za třeskutého léta, prostě třešní, višní, meruněk a taky mirabelek, možná i altánových blům, špendlíků a mirobalánů. Sklízí se při teplotách často vyšších než-li 25 °C, často i 30°C a těď co s tím, venkovní teplota odpovídá teplotě ovoce. Za těchto okolností zakládat kvas, (doporučuji 1-2 % cukru na zvýšení stability těchto nestabilních kvasů)  je prostě problém, protože kvašení probíhá moc rychle, vzniká obrovské množství CO2, které unáší vůně budoucího destilátu (Bůh ví, kolikrát už jsem na toto upozorňoval), ale to také není vše, jeho enormní vznik také způsobuje překypění kvasů, další ztráty, pokud je nádoba plněna víc, jak na 75 % objemu. Ale zralé ovoce tyto problémy nezajímají, prostě člověče, starej se!  Máme mrazáky - máme! Tak se starejme! Jak už jsem mnohokrát psal a někteří z Vás mi to s chutí stále připomínají, že se stále opakuji a mají samozřejmě pravdu (pan Rafael), zřejmě mají dobrou pamět, prostě našel jsem řešení, které se v páleničářské literatuře nikde nedočtete. Pokud chcete mít velmi kvalitní a na soutěží rovnocenný destilát a nejste zrovna z východních Čech, protože tato oblast na soutěžích ovocných destilátů proti Moravským regionům nemá šanci, musíte kvasy z výše jmenovaných druhů ovoce rychle ochladit. Takže dvoulitrové PET lahve s 1,7 l vody, raději hned dvě do mrazáku a po namražení stále vyměňovat a po roztavení ledu zaśe vyměnit.  Až dosáhnete teploty místnost, kde je kvas skladován, optimálně 18 °C, bude zhruba za 6 týdnů finalizován kvas té nej úrovně a přeji Vám všem, aby Vám to v pálenicích nespletli. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika