Jeste podotku, ze kvas zacal zoctovated asi proto, protoze mirabelky byly jiz vykvaseny (bouzel behem 14dni), protoze byly velke horka a sud i kdyz byl ve stinu, tak to proste rychle vykvasilo a jelikoz se uz nevytvarel CO2, tak se tam dostal vzduch a zacalo to octovated a taky me zmatlo to, ze jsem sud dosypal pul kyblem durancii, protoze zbyly v kyble. Mirabelky se vykvasily a durancie zustaly navrchu cele. Konecne jsem si dnes kupil cukromel a sud ma na stupnici 3-4, trochu jsem chutove vyzkousel kvas a je kyselej, jak svina a ma takovou grepovou barvu (jest-li to nebude tim, ze jsem do sudu sypal i cerveny mirabelky). Zaverem rici, ze je cas to co nejrychleji vypalit. Ostatne mam i druhy sud mirabelek, sbirany o par dni pozdis a ten si v klidu kvasi... nerozumim tomu, proc ten prvni sud je uz vykvaseny (uzralejsi ovoce, ktere bylo popadane na zemi?)...