Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Copak Vaše kořalky jsou ihned po vypálení pitelné?

Dobrá kořalka musí být pitelná ihned po vypálení. Jistě po několika týdnech se uhladí a nepatrně zjemní, ale jestli obsahuje skutečné pachutě, nepomůže jí sebedelší odvětrání

...už jsem pil např. slivovici, po níž jsem cítil švestky ještě asi dva dny, a příjemné to věru nebylo...

Nemohu souhlasit. Možná jste té slivovice vypil tolik, že jste tu chuť nemohl dlouho ani cítit. To se občas stává, typicky např. u borovičky. Kdo se jednou opil a pozvracel z borovičky, hodně dlouho - někdy celý život -  ji nemusí. Jestli je ovšem v destilátu hodně skutečně ovocného aromatu, tak je to dobře, takové pálenky jsou cílem každého pěstitele i páleníka a takové vyhrávají degustace. Vypálit výrazně vonící ovocný destilát a potom jeho ovocnou chuť a vůni snižovat filtrrací přes uhlí, to je kontraproduktivní.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika