Copak Vaše kořalky jsou ihned po vypálení pitelné?
Dobrá kořalka musí být pitelná ihned po vypálení. Jistě po několika týdnech se uhladí a nepatrně zjemní, ale jestli obsahuje skutečné pachutě, nepomůže jí sebedelší odvětrání
...už jsem pil např. slivovici, po níž jsem cítil švestky ještě asi dva dny, a příjemné to věru nebylo...
Nemohu souhlasit. Možná jste té slivovice vypil tolik, že jste tu chuť nemohl dlouho ani cítit. To se občas stává, typicky např. u borovičky. Kdo se jednou opil a pozvracel z borovičky, hodně dlouho - někdy celý život - ji nemusí. Jestli je ovšem v destilátu hodně skutečně ovocného aromatu, tak je to dobře, takové pálenky jsou cílem každého pěstitele i páleníka a takové vyhrávají degustace. Vypálit výrazně vonící ovocný destilát a potom jeho ovocnou chuť a vůni snižovat filtrrací přes uhlí, to je kontraproduktivní.