Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

som začiatočník, zatiaľ ovocie nezbieram, stromy su malé, počítam, že asi tak za dva roky už ale bude prvá úroda. Samozrejme z detstva si niečo pamätám a v okolí sa zbiera vo veľkom, tak niečo málo som už pochytil.

Čo mi ale nie je úplne jasné, je doplňovanie sliviek do suda. Aká je asi optimálna veľkosť alebo kompromis, aby to dobre kvasilo a zároveň bolo ešte dobré na manipuláciu? Čím väčší, tým lepšie pre samotné kvasenie, ale zase všetko nad 100 kg je už podľa mňa moc. Sú vhodné aj 50 l sudy?

A druhá vec, ktorá mi nie je jasná je postupné pridávanie sliviek do suda. Jeden deň nazbieram napr. 15 kg, za dva dni 10kg, ďalší deň 25 kg. Môžu sa po prvom rozkvasení v sude takto postupne pridávať? Koľko dní maximálne plniť jeden sud? Môžem doplňovať napr. týždeň alebo 10 dní jeden sud, kým bude plný? Neovplynia čerstvé slivky už započatý kvasný proces?

Braňo

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika