Zdravim,
tak tento rok som uz po druhy krat skusil Oskorusovicu. - Single Tree
Postupne som nazbieral asi 190kg plodov, 90 percent z jedneho stromu na ktory som obzvlast hrdy, pretoze to je absolutny unikat a je to asi 530 rocna oskorusa. pod stromom som sa stretol s panom, ktory tiez zbieral plody na svoju palenku a mal uz dlhorocne skusenosti s danym destilatom a na jeho popud som to tentokrat nechal na divoko. ziadny cukor, ziadne kvasinky a kvoli mojim podmienkam v pivnici iba vedenie kvasu na studeno. nieco cez dva mesiace pri teplote 15 stupnov a menej. samozrejme rozmackane na kasu a zriedene.
Chcel som rektifikovat, ale termin nepustil, takze nakoniec som palil dvojstupnovo. v Piestanoch
chut aj aroma je velmi typicka, mudrejsi budem po Slavnosti v Tvaroznej Lhote, ak vsak moja zasielka dorazi v poriadku, co sa mi zial prvy krat nepodarilo.
Paleniu a Vychutnavaniu zdar.