Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zkušenost je taková, že pořadí kdy se očkují jednotlivé skupiny rostlin je každoročně stejná (obdobně jako u roubování) a vychází z poznání chdu mízy a průběhu dormance.

Očkování lísek se proto provádí v časném létě, téměř hned poté co se skončí s očkováním růží. Růže se očkují cca 14-20 dní po odkvětu hlavní vlny = kolem svátků věrozvěstů a upálení MJH. týden na to už se dělají lísky, pokud matečný keř má dostatečně vyzrálé letorosty na odběr oček.

Pokud se očkování provede v nevhodném termínu, zpravidla dojde k ujmutí očka, ale s vývojem vyzrávání a dormance může dojít k tomu, že očko prospí dvě zimy místo jedné. Stejně tak Vám mohly rouby z jarního roubování přirůst a zůstat spát, pokud jste rouboval na postraní obrost a rouby nebyly v apikálním postavení.

Poslední termín na očkování lísek je, když se na obrostu loňských letorostů začnou vedle pupenů objevovat zárodky jehněd. Pokud mám soudit podle svých lísek, jehnědy na příští rok se začaly vyvíjet už minulý týden. Tedy položil jste letos dotaz příliš pozdě.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika