Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, říká a píše se že ořešák má negativní vliv na rostliny a stromy v okolí, je to pravda? Našel jsem názory že jednoznačně ano ale i příspěvky od lidí kteří údajně přímo pod ořešákem nebo v bezprostřední blízkosti bez problémů dlouhodobě pěstují různé druhy menšího ovoce a ovocné stromky. Mě jde o to že chci vysadit ořešák(Mars) na vyhlédnuté místo, a zhruba 5-6m od tohoto místa už mi stojí mladá švestka a cca 6-7m(jiným směrem) třešeň, může je to negativně ovlivnit? Švestka je zároveň cca o 1,5m výškový metr nad budoucím stanovištěm ořešáku, je tam takový terénní "schod".

Zajímá mě jestli ořešák ovlivňuje okolí např. nějákou chem.látkou z kořenů či listů, a nebo pouze tím že si stáhne pro sebe vláhu a stíní což by v tomto případě nebyl problém protože vláhy je v místě dost(jeto nedaleko potoka) a ořešák by od zmíněných stromků byl na stranu kde by jim stínil nanejvyš chvíli na sklonku dne.

Děkuji za rady a nározy.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika