Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Velice dobrá otázka!

V roce 2005 jsem zakoupil přes Internet za docela nehorázné peníze 5 chcípáčků. O pořádném růstu se dalo hovořit až od 3. roku pěstování, v letošním roce (tj, čtvrtý rok) mám rostliny vysoké cca 2,5m, rok předtím byly na 1,70m. Řeč je o P. aerosulfata spectabiles. S jistou nelibostí podotýkám, že je s rostlinami dost práce - na jaře hnojím a zejména v květnu a první půlce června, kdy jsou největší přírůstky, dost zalévám. Jelikož jsem chtěl co nejrychleji zaplnit díru v zahradě, vzniklou po rogulaci potoka, tak vlastně ani nevím, jestli by rostliny prospívaly výrazně hůře bez zálivky. 
Jsou zřejmě odrůdy rodu Phylostachys, které dosahují i větší výšky - měl jsem v 1.roce i P. pubescens a P. decora, který rostl velmi bujně, při arktických mrazech v r. 2005 mě však tyto odrůdy totálně vymrzly při zazimování ve skleníku.
I když je deklarována mrazuvzdornost do minus 20-25, vzrostlé bambusy na stanovišti jsem vždy na zimu zabalil do plachty, kterou jsem chytil k plotu a spodní část kramlema k zemi. Je fakt, že poslední roky žádné zimy nebyly, ale bambusům snad nejvíce vadí předjaří, když jsou ještě ráno mrazy a odpoledne svítí sluníčko.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika