Svářečka x invertor

host - 111.1 (?)
24.11.2008 23:22

Na vánoce dobré, na sváření nic moc, je to obyčejný transformátor.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 207.234 (?), 25.11.2008 12:17

Dobrý den, mohl bych se zeptat, zda-li má GAMA-131 možnost vypnutí hotstart?
 Děkuji

host - 80.123 (?), 7.7.2021 10:07

Nejsem ve sváření tak úplně expert, ale možná by pomohl tento příspěvek se správným nasatvením TIG svářečky? Či jsem úplně mimo??

host - 22.187 (?), 15.7.2025 10:16

Pokud hledáte kvalitní nářadí a vybavení, určitě se vám bude líbit internetový obchod PATON. Objednal jsem si tam Svářecí stroje MIG/MAG Invertor za velmi rozumnou cenu. Přehledné webové stránky, velký výběr produktů a adekvátní ceny. Objednávku jsem zadal rychle, téměř okamžitě mi zavolali, odeslali druhý den. Vše dorazilo ve výborném stavu, dobře zabalené.

host - 117.61 (?), 15.7.2025 14:46

Jo, jo. Propagace zadarmo. To by měl admin ihned vyhodit

host - 125.54 (?), 24.11.2008 23:08

Otec si chce koupit na vánoce svářečku Güde GE 145 W/A, poradíte mi co to zvladne a jestli to vůbec k něčemu je?

host - 111.1 (?), 24.11.2008 23:22

Na vánoce dobré, na sváření nic moc, je to obyčejný transformátor.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 24.11.2008 23:34

Malá slabá svářečka, pokud se s ní bude svátečně svářet, bude vyžadovat dobrého svářeče. Udržení oblouku bude pracné.

Co je ale horší - v této cenové třídě jistě nebude disponovat aktivním chlazením a bude se zahřívat (A vypínat...) VArující je v této třídě už pouhé provedení - neodpojitelné kabely jsou vždy důkazem toho, že se spořilo, kde se dalo..

Nákup podobného přístroje bych skutečně velmi, velmi zvažoval. Zvlášť nesolidní se mi zdá v popisu produktu  popis  invertoru, se kterým nemá svářečka nic společného, ale neinformovaného jedince může popis mást a mohl by uvěřit, že lze s tímto strojem svařovat od 5A...

lin - (12) - 12.250 (?), 25.11.2008 6:19

Zdravím,

než jsem si koupil gamu 131,měl jsem trafo einhell.Koupil na netu za 1100 Kč.Trafo bylo vybaveno ventilátorem a musím popravdě říci, že se mi nikdy nepodařilo trafo vypnout z důvodu přehřátí.A to jsem vařil 10 plech elektrodami 2,5 jednu za druhou.Další pravda je ta, že první věc, kterou jsem udělal byla, že jsem vyměnil kabely za delší a větší průřez.Jasně,  že odendavací.Klaště jsem nechal původní.Sice plast za pár korun.ale docela se s nima dalo.Před vařením se nesměla zanedbat příprava materiálu a pak to docela šlo.I na ty sváry se dalo koukat.Tchán před lety pořídil samostaný usměrňovač, tak jsem ho občas použil a když se mi nechtělo, vařil jsem střídavinou.Kdyby se v tom trafu neshlédl kamarád a nechtěl ho, pravděpodobně bych ho měl dodnes.

Nicméně vřele doporučuji trochu zainvestovat, eventuelně mu jako rodina přidat a vyřešit co mu koupit a jít do invertoru.Jestli je otec svářečem občasným, tím spíš.Přece jen je vaření s invertorem jednodušší.A jak říká kamarád, který se živí prodejem nářadí : "S dobrou elektrodou udělá slušný svár i naprostý amatér".

Luboš

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 25.11.2008 7:09

Zdravím všechny svářeče i lepiče, pořídil jsem si nakonec Migatronic Mamba 151 E, původní cena přez 19 000,- Kč, mne stála 6 000,- Kč. Za chvíli pro ni jedu a hned ji ozkouším. Dám vědět jak maká. Potřebuji zavařit radlici na traktoru a pár "drobností". Jsem zvědavý a nažhavený. Je to můj první invertor.

Radek

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 26.11.2008 16:51

Takže pánové, mohu jen potvrdit co napsal výše Luboš. Vyvrátit teorie o perfektním očištění svarového místa a potvrdit, že s invertorem (slušným), může vařit i cvičená opice! Já se za ní ve sváření považuji! Nevařil jsem elektrikou spoustu let, dnes jsem se konečně dostal a zároveň byl donucen MAMBU zkusit.  Ruka se mi klepala jak studentovi, ale zapálit oblouk a ještě na rezu, nebyl žádný problém. Udržet ho a ještě svařit, ne slepit, nebo posmrkat, šlo také slušně. Vše drží, dostalo to hned zatěžkávací zkoušku tahem traktoru a dříví! U čtvrtého sváru jsem se uklidnil a šlo to.  Takže zítra se pustím do těch podstatnějších svárů, ale vše obrousím!

Radek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025