Malé zahradní nůžky



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 61.6 (?)
12.2.2011 8:42

W-G považuji taky za nejlepší. Ovšem jen ty nejlevnější kovadlinkové RS-EN.  Poměr cena : výkon je bezkonkurenční

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
            
host - 144.121 (?), 12.2.2011 1:16

JIž mnoho let používám nůžky od Wolfa (Wolf garten). Jsem moc spokojen - kvalita, velký výběr. Nůžky mají od základních RS-EN až po super kvalitu RR 5000. Nůžky dvoubřité jsou na živý materiál (RR...),

kovadlinkové na suchý (RS). Odebírám časopis D-test byl tam test nůžek s přehledem vyhrál Wolf RR 22.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 61.6 (?), 12.2.2011 8:42

W-G považuji taky za nejlepší. Ovšem jen ty nejlevnější kovadlinkové RS-EN.  Poměr cena : výkon je bezkonkurenční

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 180.10 (?), 12.2.2011 9:24

Dobrý den. Pane doktore, mám téměř stejné nůžky ale značky Berger. Liší se trošku jen zavírací pojistkou. Dostal jsem je od své známé, která žije v Německu před mnoha lety a skutečně slouží dobře. Zdravím Vás. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 6.15 (?), 16.2.2011 19:17

Zdravím,

video s výsledky d-testu je na serveru Čt.  To, že se nůžky Fiskars a Gardena rozsypaly mě nepřekvapuje. Zajímavé je zjištění vysokého obsahu ftalátů v rukojetích značek Felco a KDS. Od mala jsem žil v prostředí, kde byla z PVC podlaha (škola, školka, doma...) Takže nevím jak s touto informací naložit. Na druhou stranu nechápu proč vyspělá zem jako Švícarsko používá PVC tam, kde ho lze nahradit méně problematickými plasty.

Nevím, podle jakého klíče vybíraly značky a nůžky. Nechápu absenci nůžek značky Bahco. Také nerozumím výběru typu Felco 2 jsou dle mého názoru už roky překonané modelem Felco 8. Také mě tam chyběly jednosečné Lowe.

Jistě někdo namítne, že mohli otestovat jen omezený počet výrobků. Ignorovat ale firmu jako je Bahco mi připadá nesolidní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 244.74 (?), 28.2.2011 21:15

Také jsem se na základě D-testu a Vašich zkušeností rozhodla pro koupi nůžek Wolf Garten. Jen je nikde v okolí nemají, tak je budu muset objednat z e-shopu a nevím velikost pro ženu. Potřebuji kovadlinkové i dvousečné. Poradíte? A má někdo zkušenost i s jejich pilkama na silnější větve? Zdědila jsem sad a potřebuji nakoupit výbavu.

A pokud by někdo ještě věděl, kde se dá zúčastnit kurzu v řezu ovocných dřevin, budu ráda za informaci. Načteno mám, ale názornou ukázku to nenahradí.

Děkuji Pavlína

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 6.15 (?), 7.3.2011 21:14

Pavlíno,

nechápu co vás vede k doměnce, že potřebujete jednosečné i dvousečné nůžky. Pokud ale na tom trváte, vybetrte něco z nabídky firem Felco (Felco 6), nebo Bahco. Kvalitní nůžky jsou i německé Loeve. Výrobky firem Gardena Fiskars, KDS jsou srovnatelné s nůžkami ta 100Kč z marketu.

Klasická zahradnická pilka je Pilana s otočným listem (cca 250Kč)

Pokud toužíte po ocasce, zaměřil bych se na na japonské pilky ARS a Silky. Použitelné jsou i některé pilky Bahco. S pilkami Fiskars mám negativní zkušenosti, Felco má kratší životnost, Gardenu jsem nepoužíval a ostatní pilky neznám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
horte - (27) - 64.214 (?), 20.3.2011 17:55

Dobrý den, nevíte jak dopadly v testu nůžky Gardena Comfort, pokud tam byly? O Fiskarsech už jsem taky slyšela, že nic moc, krom teleskopických, ale nůžky od Gardeny mi připadají lepší v tom, že se dají nastavit na různou velikost ruky, což přivítám, protože mám malou ruku, a nemají celoplastové rukojeti, takže asi vydrží víc.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 176.135 (?), 13.3.2012 0:21

Už za socialismu se u nás vyráběly kvalitní nůžky z Rostexu. Používám je 30 let a nemám výhrady. Jejich předností je břit na obou čelistech, možnost rozebrání (brousím si je sám) a velmi dobrý střih bez mačkání a drcení větviček. Zkoušel jsem spoustu jiných a vždy jsem se vrátil k těmto. Nevypadají tak efektně jak některé, rádoby kvalitní nůžky, které koupíte, jsou celokovové, takže studí v ruce, ale to je zanedbatelné, vezmu-li kvalitu. Pokud ustřihnu za rok20 větviček, budu asi spokojený s čímkoliv. Pokud je ale používám denně, tak volím něco kvalitnějšího. Potěšitelné je to, že jsem pátral po podobných a ejhle, loni jsem koupil nová, a podotýkám, že za třicet let nedoznaly změny vůbec v ničem, což mě potěšilo, protože v tomto případě by to bylo spíše na škodu. Nestojí sice už 70 korun jak tenkrát, ale dají se koupit pod 500.-Kč. Přesné označení je Rostex - Nůžky zahradnické pro školkaře 2204.

Laďa

Rostex
Rostex
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 92.38 (?), 13.3.2012 8:56

Zahradní nůžky mě docela zajímají, takže jich mám za ty roky několik desítek.  Profi nástroje Bahco, Felco, Loeve jsou dobré, ale pro amatéra mi přijde oproti jiným rozdíl v ceně vyšší než rozdíl v kvalitě.
   Co se týče výše popsaných tradičních nůžek od Rostexu, určitě nejsou špatné, když už se tolik roků prodávají beze změny. Už mně ale přestaly vyhovovat. Jsou poměrně těžké, péro občas vypadne, kov v chladnu studí do ruky a aretace na dolním konci vyžaduje pomoc druhé ruky.
   Podobně za překonané považuji kdysi mé oblíbené KDS 4530

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 153.9 (?), 13.3.2012 19:35
Taktéž jsem používal několik různých dražších i levnějších nůžek, ale výše uvedené Rostexy považuji dodnes za nejlepší, a když jsem na ně před dvěma lety ještě narazil, koupil jsem si do zásoby hned dvoje. Jsou pravda těžší, ale nelámou se a nerozviklají. Aretaci zvládám o kalhoty, péro mi ještě nevypadlo. A hlavně mají oboustrannou čepel, jiné takové jsem na trhu nenašel. Fiskars jedině pákovky, ty stříhají i dráty.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika