Kysané zelí



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 44.120 (?) 
27.4.2008 11:24, zobrazeno: 214077x

Poradil by někdo proč mi letos naložené zelí změklo?Koupila jsem již nakrouhané.Děkuji Jana

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 91.21 (?), 27.4.2008 19:22

Pokud je jinak dobré aspoň se nemusí dlouho vařit.Taky se mi to stalo, je to odrůdou zelí, tu Vám nikdo nezaručí když chce prodat.Např.zelí z dovozu EU k nakládání není vhodné.Musí to být naše pozdní kruhárenské, bývá až v říjnu.Z dovozu je dobré i polské.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 168.167 (?), 28.5.2008 8:52

Já si jezdím pro zelí přímo k pěstiteli. Mám jistotu že je čerstvé, na počkání ho nakrouhají, takže to je i bez práce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 1.214 (?), 21.11.2009 20:06

Aha dekuji za radu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 80.39 (?), 28.4.2008 11:19

Pokud změklo a voní chutná stejně, šlo asi o jiné zelí než krouhárenské. Pokud ale má změněnou chuť a vůni, mohlo chytnout jiný druh kvašení

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 191.31 (?), 12.7.2008 14:54

Kruhárenské odrůdy jsou hutnější, mají hustější pletiva a tedy i víc sušiny, tak po vykvašení neztratí na křupavosti. Když si zelí necháte nakrouhat rovnou bývá i u kruhárenských odrůd problém, že zelí zahnědne a proto ho musíte do pár hodin naložit. Některé odrůdy zase zahnědnou po delší době, tak je dobré se na to u prodjce poptat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 71.162 (?), 16.10.2008 10:12

Naložené zelí kvasilo jen týden a je málo kyselé spíše slané a již přestalo kvasit. Máme ho v keramickém soudku, ale jen do poloviny plné.Mohl by nám někdo poradit proč a co s tím?

Děkuji pattap

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 16.10.2008 12:16

Možná kvasit nepřestalo, jen nekvasí bouřlivě jako zpočátku. Asi bych jej dolil převařenou vodou a ponechal při pokojové teplotě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 24.145 (?), 31.10.2023 12:52
Mam stejny problem... zeli je do pulku soudku a je po 10ti dnech necinne spise slane nez kysele. Dnes zkusim nakrajet vice cibule a promichat do napul kvaseneho zeli. Davam za vinu moc vzduchu v zeláku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 172.91 (?), 19.9.2008 18:03

Zelí změkne, když ho hodně velkou silou pěchujete do nádoby. Pšchovat se musí jemně, aby se poc nepolámalo-jen tak, aby začalo pouštět šťávu. Prostě s citem a láskou. Mončák

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika