Kysané zelí
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.44 (?), 14.2.2009 8:29
Myslim, ze uspech je, ze se Vam podarilo nalozit bez vyraznych zavad. Moudre knihy uvadeji, ze s cervenym je problem. S tou tvrdosti neni problem si poradit, syrove pokrajet, varenim by zmeknout melo. Mate zaklad pro pristi sezonu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.44 (?), 14.2.2009 8:37
Nejspise to bude odrudou, typem, jak uz nekdo psal. Pokud neni zmenene v chuti, jinak je to jina zavada. Podle mne nejcastejsi chyba se dela tim, ze zeli kvasi v moc teplem prostredi. Osvedcilo se mi kvaseni v chladne mistnosti (predsin, chodba). Pokud je v keramickem zelnaku, nesmi nikdy vyschnout voda v zlabku. Staci jedine vyschnuti a je hotovo. Jeste musim jesitne dodat, ze letos se nam povedlo excelentne. Sice jsme trochu vic solili, ale neni to na zavadu, bylo to znat pouze zpocatku, ted je vyborne.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.35 (?), 14.2.2009 10:15
Já si koupím asi tříkilové zelí /i nyní/, nakrouhám /nastrouhám/, přidám 1 rovnou lžíci soli, nakrájenou cibulku, špetku kmínu, kdo má, tak lžičku hořčičného semínka. A našťouchám do pětilitrové lahve, navrch mikrotenový sáček a mikrotenem povázat láhev. Nechat v teple a za týden máte zelí, no mňam. Ale v teple nevydrží dlouho.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.16 (?), 7.10.2012 15:20
Já osobně přidávám do zeláku, do každé vrstvy 3 až4 kolečka křenu.
Vrstva je tak 5cm. Vydrží mě klidně dva roky za podmínek uchování ve sklepě (8-10 stupňů C) , kontrola zaplavení lakem a uzavřenosti nádoby (nálev převařené vody okolo víčka zeláku.
Dítě Jaroslav
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|