Dusená kapusta



Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?)
26.1.2009 6:10

Zkusila bych zahřát v hrnci až k varu a napchat do sklenic, pevně uzavřít, otočit víčkem dolů. Jako kompot.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 16.118 (?), 25.1.2009 16:14, zobrazeno: 11880x

Minulý rok sa nám urodilo veľa hlávkovej kapusty.Spracovali sme ju do súdka, no aj tak jej máme ešte veľa, prosím o radu, či sa dá dusená kapusta uzatvoriť do pohárov a sterilizovať.Mám na mysli dusenú kapustu, ktorá by sa dala použiť na posypanie halušiek, alebo ako plnka do kysnutých koláčov. Ďakujem

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.104 (?), 25.1.2009 16:44

Podľa mňa by z toho zostal len kaša... ale dá sa zmraziť.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 91.21 (?), 25.1.2009 17:00

Proč uchovávat dušené zelí?Zelí se naloží do sudu, vykysané se může dát do sklenic.Chcete-li mít polotovar tak udušené, horké nacpat do sklenic nebo studené do mrazáku.Toto je třeba zkusit jaká bude výsledná chuť

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (309) - 176.18 (?), 25.1.2009 19:18

Do sklenic lze udělat také sterilované zelí. Nakrájet, spařit vařící vodou, okapat, přidat na1kg zelí 10dkg krájené cibule, trochu kmínu a hořčičného semínka, promíchat, nacpat do sklenic. Zalít vlahým nálevem jako na steril.okurky (8dkg cukru, 3dkg soli, 1/4l octa, 3/4l vody-převařit) a sterilovat 45min při 85°C.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 34.90 (?), 25.1.2009 19:41

Zdravím, mám odzkoušeno, když už dusená kapusta kysne, tj. vykvašená, nandám do sklenic asi o,75 l se šroubovacím víčkem a uložím v chladném sklepě. Vydrží i rok, svrchu trochu seberu zahnědlé zelí pryč, zbytek se dá normálně konzumovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 26.1.2009 6:10

Zkusila bych zahřát v hrnci až k varu a napchat do sklenic, pevně uzavřít, otočit víčkem dolů. Jako kompot.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika