Zkušenosti s pilami Hecht



host - 120.31 (?)
2.8.2012 21:09

Zajímavá recenze, musím říct že kdyby mi hechta někdo daroval, protože sám bych si nekoupil, tak po takových skušenostech co máte bych ho schválně omylem přejel traktorem a ještě bych pro sychr couvnulwink. Mám dva dolmary a nevím co jeto povolený šroub, nebo že by snad jak píšete pila někdy trucovala.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
host - 234.251 (?), 31.5.2012 23:19

Za tu dobu co mám 946,nic ze závad, jen Hecht řetěz už dosluhuje a to je snad jediná závada... zatím :)   Zdravím 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.131 (?), 1.6.2012 7:18
Hlavně, že jste spokojený. Nedávno chtěl majitel 945 naostřit řetěz, že jej má od nové pily a je vše ok. 1 řetěz za 2 roky a už nařezal 5 metrů dřeva. Podle takto spokojených se nejlépe vybírá pila. Z pohledu spotřebního zboží a oběhu peněz ideální kombinace. Doporučuji tyto pily vidět, nejlépe vyzkoušet, porovnat. Zásadně neobjednávat podle obrázků a papírových údajů přes net.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 2.8.2012 12:50

S pilou Hecht (jednoručka typ 927) mám dobré zkušenosti. Koupil jsem ji za 500 Kč, dal opravit a byl jsem překvapen jak řezala. Smrkovou kulatinu po kůrovci brala v celé délce lišty a když byla kulatina hrubší a délka lišty nestačila, řezal jsem naproti a tak 40 cm prměr jsem přeřezal bez problému.

Problémem jsou servisy a opraváři. Když jsem dovez pilu do servisu, to bylo keců, jako že to nepojede, nelze spravit, je to Čína, však znáte to asi všichni. Nakonec mi vzal pilu do opravy s tím že je tam velká poruchovost, odchází karburátory a odchází elektronika, každou chvíli budu něco opravovat. Opravoval 14 dní. Po opravě pila jela, jak jsem napsal, slušný výkon, dobrý start. Ve srovnání s Husqarnou lehká pila, i když já vím. Srovnávat pilu HQ do těžby s lehkou jednoručkou je mimo, ale prepílil bych s ní snad celý les.

Za čtyři hodiny práce ale v pile začalo chrastit. Tak jsem myslel že má pravdu ten opravář, že mu zase donesu pilu spravit ať dodělám práci v lese, ale než jsem pilu nesl do opravny, kouknul jsem se co tam asi může chrastit? No tak snímač elektriky u rotoru magneta byl úplně volný. Dva šroubky, co ten snímač držely byly uvolněné. Nedotáhl dva šrouby ten moc chytrý opravář. Normálně si na mne připravil kurvítko. Taky takoví jsou opraváři. Bacha hlavně v Rožnově pod Radhoštěm. Neumí tam utáhnout dva šrouby M4. Namlátiť jim pilou po pazúroch. Šrouby jsem utáhl, opravil jsem pilu sám a pila jela jak hodiny.

Práci v lese jsem dokončil, ale ke konci pila jako by přisávala falešný vzduch. Po zkušenostech s tím opravářem jsem šel skoro najisto. Dotáhl jsem karburátor. Dva šrouby na imbusák. Samozřejmě že byl nedotažený karburátor na přírubě. Další kurvítko.

Při té příležitosti bych se chtěl zeptat těch dřevorubců, kteří jsou z okolí Beskyd. Kde je nějaký opravář, který dobře opravuje a byl by ochoten servisovat pilu Hecht 927?  Všechno si sám neopravím. Nemám čas a zkušenosti, tak bych byl rád kdybyste mi dali tip na nějakého kvalitního opraváře, který by spravoval a nepřipravoval mi kurvítka, jen proto abych pilu vyhodil a koupil si Husqarnu nebo co on prodává.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.100 (?), 2.8.2012 13:11
Není to první případ, kdy se povolily šrouby na této pile. Já nikomu ku... nechystám a už jsem je po sobě utahoval zajistil sekundovým lepidlem. Jeden chalupář ji má a přišel s tím, že při startování drhne něco v motoru. Kolik jste nařezal od opravy, než se zapalování povolilo? Totiž málo dotaženým byste toho moc nenařezal, stejně tak s karburátorem. Ale netvrdím, že svůj podíl nemá opravář. Ale čínu musíte daleko častěji kontrolovat, zejména ve vyšším zatížení. Krásný popis 927 je na stránkách hecht.cz... Výkon motoru je měřený při 3600 ot, které ale motor běžně nedosáhne...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 2.8.2012 14:21

Bohužel původní stav už nezjistím. Ty dva šrouby tam nebyly, ztraceny jsou někde v lese. Koupil jsem dva šrouby M4x16 mm k tomu podložky kruhové a pérové podložky. Teď jestli se to uvolní, tak se tomu opraváři omluvím a vezmu závitník a přeřežu to na M5 (místa je tam dostatek), pak se už nic neuvolní, ale myslím že to nebude potřeba. Nicméně po dvou hodinách roboty se kouknu a zkontroluji utažení. Možná si to nedosedlo, šrouby se mají po určitém čase utaahovat, ať je pila Stihl, Hecht, Husqarna anebo Dolmar. Jak to řeší u Dolmarek, aby se jim nepovolovaly šrouby? Já myslím že standardně. Anebo to přivařují? Asi sotva

Pila pěkně řezala a nebyla na plný plyn. Taky musí být nabroušený řetěz víme?  Pravda, občas se mi zastavila, tak jsem přidal plyn a méně na pilu tlačil. Je to přece jenom slabá pila. Neměl bych s ní takové baldy řezat, ale když je schopná dělat 4 hodiny v kuse na probírce po kůrovci, proč by neměla být schopná řezat 8 hodin? Pak deset a ono se to nasbírá. 100 hodin je za chvíli a pak mohu hodnotit.

Karburátor vypadá masívně, jen se musí dotáhnout, tak věřím že vydrží. Ulomilo se mi plastové táhlo sytiče, takový ten půlcentimetrový zobáček o průměru dva a půl milimetru. Zahnul jsem si kousek drátu, udělal z něj háček a ono to funguje. Až se dostanu do prodejny, objednám těchto dílů do zásoby, aspoň čtyři. Zatím pila jede dobře, jen vysoký volnoběh a nevím jak bohatá je tam směs. Dovezu to odborně seštelovat k někomu, kdo mi taky ukáže jak jsem to dělal. Momentálně jsem sešteloval odhadem na dojetí a dokončení roboty.

Bez much ta pila rozhodně není. Nedoléhá dobře kryt řetazu. Ze zadní strany uchycen na dva háčky, které dobře nesedí. Často se pak zabrzďuje bezdůvodně řetězová brzda. Doléhání krytu jsem vyřešil kouskem drátu. V pohodě a zbytečno to dále řešit. Asi bych musel koupit kryt za kdovíkolik, kryt je mírně deformován. Drátek za pár halířů.

Další vada, že je to olejnička, jak si stěžují tady všichni. Dle mne olej jde někam kam nemá a do řetězu se dostane jenom část. Pila maže normálně, ale všude kolem olej. Budu se tím zabývat, pak dám zprávu, ale momentálně to nestíhám. Ještě mám velkou pilu HQ257, ale až vychytám všechny muchy na Hecht 927, asi prodám Husqarnu a nechám si jenom Hechtku, popřípadě koupím ještě jednu do zálohy, kdyby se mi zkazila. Přece jenom je to Čína, do lesa to mám pár kilometrů a bylo by nepříjemné cestovat do lesa a tam zjistit že mohu zas zpátky domů protože mi trucuje pila. Trucovat však může taky Dolmar nebo Stihl. Stalo se mi, že už trucovala, taky moje slavná Husqarna. Proto dobré mít do lesa dvě pily.

Nakonec dotaz: Jak to, že Hechtka nedosáhne 3600 ot.?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.222 (?), 2.8.2012 17:42
Většina zná, že se řeže ostrým řetězem. Ale nezná, že čím méně podložek, tím lépe a pojistky na hlavách šroubů. 927 má podložky i pod zapalováním. Robustnost karburátoru nemá vliv na povolení u podobných velikostí, ale jak je vyřešeno uchycení. Popis otáček k výkonu uvádí na hecht.cz velmi zajímavě :-). Jestli Vám tato pila nahradí jiné klasické pily, tak je jasné, co řežete. Na Dolmarkách nemusím zapalování, ani karburátory dotahovat, naopak se např u řady 460-5105 nesmí karburátory - šrouby- přetahovat. U řad 100-411 s duplexem je třeba ověřit dotažení příruby sání mezerami u zadní rukojeti nad nádrží imbusem, resp torxem u novějším modelů. I tyto šrouby mají na hlavách výstupky - pojistky - proti povolení. To je vše, nic se nepovoluje. U Oleomaců se povolují válce a tak se dá pokračovat. Pár desítek metrů bez povolení není měřítko.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 120.31 (?), 2.8.2012 21:09

Zajímavá recenze, musím říct že kdyby mi hechta někdo daroval, protože sám bych si nekoupil, tak po takových skušenostech co máte bych ho schválně omylem přejel traktorem a ještě bych pro sychr couvnulwink. Mám dva dolmary a nevím co jeto povolený šroub, nebo že by snad jak píšete pila někdy trucovala.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.252 (?), 2.8.2012 22:50

Zdravím, zřejmě dobrá pila, že nemusí majitel řezat ani na plný plyn, ten přidá pouze když se náhodou zastaví řetěz. S tím "vychytáním much" to bude asi jako s tím koněm, co ho majitel odnaučoval žrát.. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 3.8.2012 8:43

Já vycházím z předpokladu, že když mi pila bez problému jela 4 hodiny, tak by mohla jezdit pořád. Že měla smůlu na opraváře, který na ni nachystal "kurvítka", tak to je už druhá věc. Proto hledám svědomitého opraváře, který umí a hlavně chce pořádně spravovat. Těch kurvítek tam bylo víc. Například naříznutý vysokonapěťový kabel ke svíčce. Provozem se naříznutí zvětší, případně praskne a kabel pak probíjí. Jak potom pila může dobře pracovat? Prostě smůla na opraváře.

Nenapsal jsem to a píši až teď. Nemohu to prokázat. Kabel mohl být už prasklý, jenže opravář měl na to přijít. Dal jsem pilu k odborné repasi, tak měl taky kabel zkontrolovat, ale to je maličkost. Kabel omotám izolací anebo holt koupím novou elektriku. Dělám to pro recenzi.

Neříkám že je Hecht nějaká super pila, ale za ty peníze (srovnatelný Dolmar stojí 9500 Kč), takže za ty peníze budu muset občas zkontrolovat dotažení snímače elektriky a seřídit, což se musí u Dolmar taky. Nechápu Standu, cože myslel tím koněm beze žrádla. Benzín taky Hecht žere, spotřebu předčasné posuzovat. Nejdřív třeba vychytat ty muchy. Kompresi má pila dobrou, takže je to jenom o údržbě. A vůbec, děláte tady všichni, jak kdyby byl největší problém občasně zkontrolovat dotažení šroubů.

Inu, na trh přišel nový dodavatel, který má sice šikmé oči, ale nabízí něco za dvě tisícovky, co jiní nabízí za deset tisíc. Samozřejmě že není vítán. Pila mi řezala, tak bude řezat. Muchy a kurvítka se po "opraváři" vychytají a věřím tomu, že pila Hecht 927 pak dál dobře pojede.

Majitel Hecht 927

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.181 (?), 3.8.2012 8:57
Začíná to být zajímavé. Naříznutý kabel, možná časem zjistíte, co je největší kurvítko a proč má takovou cenu. Ten před Vámi to nakonec poznal, i za 500,- bych moc přemýšlel. Nesváděl bych vše na servisáka. Kdyby vše udělal, jak nyní popisujete, tak byste protáhl obličej cenou opravy. Dovedu si představit Váš úvod, koupil jsem ji za 500 a tak se na ni podívejte, aby byla v pořádku. Kdyby Vám naúčtoval 3 hod práce, ukázal nařezaný kabel a pod, byl by pro Vás větší kurvítko, než z něj děláte nyní. V současné době jen neinformovaní jedinci něco plácají o konkurenci za pár tisíc. Až se dostanete do stavu Vašeho předchůdce, budete rád, že natrefíte na hlupáka, který Vám za tuto tzv pilu dá 500,-
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika