Zkušenosti s elektrickou ruční pilou Narex



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
   
host - 64.22 (?) 
25.1.2016 15:11

Zkuste záruční servis.Už narex nebudete chválit

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 26.219 (?), 17.3.2009 11:40

Když jsem si vzal do ruky obě značky, tak pro mně jednoznačně Dolmar. Proč? S pilou nejenom řežu palivové dříví, ale občas zabrousím do tesařiny (jako laik) a tam mi motor v ose perfektně sedne. Kdybych jenom řezal kmeny, tak bych si možná vybral o trochu silnější Narex. Dolmar je předurčen pro vícero použití. Delší lištu než 35 cm považuji za zbytečnost, která jenom pilu prodražuje a zatěžuje. Samozřejmě se můžou najít rozumné důvody pro délku 40 cm.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 0.146 (?), 2.4.2009 14:24

Mám také 2. rokem Narex 2400W se 40cm lištou a jsem s ní maximálně spokojen.

Existují však skutečné drobnosti, které bych výrobci vytkl:

- pila za cca 5.500,- nemá filtrační sítko na olej. Okolí víčka je rovněž špatně čistitelné, díky krytu, který ho obepíná.

- ochrana 2 sepnutí spínače v krátké době, působí spíše kontraproduktivně k výhodám elektrických pil. Musíte počkat až se motor setrvačností dotočí a pak můžete spínač chodu opětovně zapnout, Což je velice nepříjemné, řežete-li malé průměry a někdo vám je přistrkuje. 

- pila má tak situované "výfuky" ventilátoru motoru, že není problém při řezání nízko nad zemí "vyfoukat" díru do země - o prachu kolem ani nemluvím
- kabel, který snese 2400W se dá jen velice špatně uchytit do titěrného držáku za madlem pily a logicky se tedy láme. 

- při této ceně pily bych očekával možnost regulace toku oleje na lištu

- rychloupínák je díky jeho ergonomii vlastně "pomaloupínák", protože musíte mít značnou sílu v prstech pro utažení řetězu nebo musíte jemně použít kleště.

HonzaH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 234.140 (?), 9.4.2009 11:46

 Podla mna je el.pila Narex (konkretne EPR35C) standartny vyrobok hobby triedy.  To, na co je urcena si zastane a mozno ju doporucit.

Existuju vsak skutocnosti, ktore stoja za zmienku:

-vzduchove chladenie elektromotora pily Narexky nema filter,  preto, a aj vzhladom na to ako su situovane  "vyfuky", ktore zmienil host x.0.146 sa pomerne rychlo zanesu vnutorne konstrukcne priestory pily (okolo uhlikov, okolo vinutia statora a koniec koncov aj v priestoroch v okoli brzdy) vsakovakym sajrajtom ako su piliny, prach zo zeme,... atd., ktore nielen ze sposobuju zhorsene chladenie pily, ale ked sa "zadari" pilit napr. cerstvy topol, ktoreho takmer tecie voda, tak sa ten sajrajt vnutropilovy zacne rozkladat a hnit a smrdiet...    Preto sa mi javi uzitocnym obcas pilu rozpolit a vycistit - podla vlastnej uvahy svojpomocne doma alebo este lepsie v servise. Bez rozpolenia sa da vycistit iba priestor okolo uhlikov, ktory vsak moze byt dobrym indikatorom ci uz treba cistit aj vnutro pily.

-pozor na prevracanie pily, lebo nadrzka oleja je odvetravana cez zavity zatky a preto pri dosiahnuti hladiny moze "soplit" olej okolo zatky a potom sa tam usadzuje este viac necistot, hlavne pilin, ktore potom pri dolievani oleja velmi ochotne padaju do nadrzky a upchavaju olejove cesty

-origo retiazka ma vobec neoslnila reznym vykonom, ani vydrzou, ale po nahradeni standartnou retazou Stihl (3/8" mala - obla) je rezny vykon obstojny aj na origo liste, ktora vsak nema omracujucu zivotnost. Pri troche snazenia vsak ide nahradit standartnou 3/8" (mala 3/8") listou Stihl dlzky v rozmedzi 30-40cm.

-pravy kryt retazoveho kolesa je vyrobeny z nie-bohvieakeho plastu, preto je vhodne nezatahovat maticu, ktora upevnuje reznu listu prilis silno, lebo sa deformuje. Ciastocne tomu pomoze, ak sa rebrovanie z vnutornej strany okolo diery praveho krytu vyleje nejakou hmotou. S uspechom som pouzil beznu lepiacu pistol a minul som cca jednu beznu lepiacu tycinku priemeru 11mm. Venovat pozornost tejto partii pily Narex sa vyplati aj preto, ze po zabruseni vyliatia na pasovej bruske sa zlepsila rovinnost krytu a znizil sa unik mazacieho oleja medzi listou a krytom

-co som nevyriesil, je mazanie hnacieho pastorku a silonoveho protikola s vnutornym ozubenim. Nech som tam dal akukolvek vazelinu, po chvili prevadzky to vyhadzalo vazelinu mimo styku kolies a bezi to tam takmer nasucho...          ___pooh.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 47.186 (?), 30.12.2009 17:37

Dobrý den. Napsat, že Narex je hobby třída je k smíchu! Nevím, proč by Vám Narex neměl řezat s dodaným řetězem.To samé platí i o liště, nařezal jsem stovky metrů dřeva a vše v pohodě (samozřejmě že jsem ostřil řetěz, otáčel lištu). Jinak se mi nikdy nestalo, že by mi vytíkal olej z nádržky a to jsem taky nějaké ty stromy porazil. Jinak mám nejnovější model- EPR 24-40, měl jsem starý, ale byl mi ukraden. Na Makitě, potažmo Dolmaru se mi líbí jen jedna věc- motor v ose, ale je to jen u některých typů. Takže já mohu s klidným svědomím doporučit NAREXku, budete s ní spokojeni. A ohledně délky řetězu, myslím si, že záleží na charakteru řezání, pokavad vím, že budu řezat kulatiny o průměru 300, tak raději zvolím délku lišty 400, ale toto záleží na názoru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 201.221 (?), 22.2.2010 17:47
taky bych potreboval radu mam narexa pilu tusim z roku92 nebo 93 spokojenost jen vloni me odeslo ta pumpa jak prstem zmacknete u retezu a tim tlakem z nadobky vstrikne olej na retez.Bud je to ucpane nebo porouchane rozebiral jsem to mnokrat.Jinak rezu Husgwarnou nema konkurenci, ale narex je take trida.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 234.140 (?), 23.2.2010 10:12

Ked aj pominiem tlachy o tom "co je k smíchu", aj tak nie je od Vas korektné demagogicky a manipulativne, až lživo mystifikovat uvedeny text na nieco, co som vobec nenapisal. Vobec som nenapisal ze by "...Narex neměl řezat s dodaným řetězem.To samé platí i o liště..." Ako si moze kazdy precitat vyssie, iba som sucho uviedol, ze origo retiazka ma vobec neoslnila reznym vykonom, ani vydrzou. IMHO, retaz Stihl, je retaz celkom dobra ;-|, a ´prehratˇ porovnanie s nou nie je az taka hanba. Tiez som neuviedol, ze by "...vytíkal olej z nádržky...", ale ze ´...pri prevracani pily... moze "soplit" olej okolo zatky...´ BTW, toto pise tiez aj sam vyrobca Narex v originalnom navode na strane c.11: ... Po použití odkládejte řetězovou pilu vodorovně, jinak může případne uniknout trochu oleje z odvzdušňovacího otvoru nádržky... - kde sa tiez mozete docitat, ze: - ... Dejte elektromotoru příležitost k vychladnutí a vkládejte přestávky.... - (Profi trieda= ocakava sa praca bez prestavok vynutenych prehrievanim pily)

A ze je el.pila Narex hobby trieda, sa docitate aj na domovskej stranke vyrobcu Narex, kde sa pre pily Narex doslova pise: - EPR 40-20 - Silná elektrická řetězová pila

Přednosti výrobku: · pro řezání palivového dřeva, údržbu zahrady a práce kolem domu...

Pane xxx.47.186, vážim si síce Váš patriotizmus, tiez mam znacku Narex rád, ale len preto predsa nebudem plkat technicky neobjektívne nezmysly. Ostatne, myslim, ze som el.pilu Narex v jej hobby triede hodnotil vcelku pozitivne (vid. vyssie) ___pooh.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.178 (?), 23.2.2010 16:48
Souhlasím, zejména je cenný Váš objektivní popis Narexky z pohledu majitele této pily p. Pooh.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 23.2.2010 19:28

Dovolím si s Vámi nesouhlasit, Narex a Protool mám rád, a mám od něj docela dost přístrojů i proto jsem si před pár lety koupil elektrickou řetězovku. Na doporučení prodejce jsem k ní koupil rovnou další značkový řetěz, kupodivu řezal lépe a vydžel déle než k přístroji dodávaný.  To ale byla drobnost.

Pila byla spolehlivá, je ale fakt, že olej okolo závěru vzlínal a pila byla upatlaná, což mi ale nijak nevadilo. Vadily mi dvě věci - ucpávání olejové pumpy a povolování listu. Napínání se provádělo u tohoto modelu šroubovákem. 

Bez ohledu na tyto drobnosti jsem byl spokojený a teprve osobní "setkání" s Dolmarkou vedlo k tomu, že jsem se Narexky zbavil

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jezevcik - (8) - 151.53 (?), 25.2.2010 21:54

Rád bych věděl, zdali Makity řady UC 3030,3530,4030,4530 nebo Dolmar ES 21xx netrpí tím samým nešvarem jako Narexky u kterých se musí počkat na dotočení motoru a nelze tak opakovaně tisknout spouštěcí tlačítko v krátkých intervalech.Má někdo zkušenost?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika