Jakou motorovou pilu?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                  
host - 140.103 (?) 
9.1.2015 0:42

No hlavně se tady většina přispěvovatelů nesmyslně snaží zabalit Stihl značku do aury něčeho dokonalého a nerozbitného. Když zmíním fakt, že i Stihl stejně jako Dolmar-Makita, Husqvarna a další dělá také svoje výrobky v číně, tak mě pomalu ukřižují za rouhání. Musíte pochopit jednu věc, Stihl + Husqvarna jsou nejprodávanější a největší značky motorových pil, ale za cenu 5000Kč = nějaké Stihl MS 171, MS181 ze spodní cenové nabídky nejsou žádní držáci, jsou to co nejlevnější postavené a oproti dražším strojům ošizené stroje pro hobby užití a i tak se častokrát stane, že i při pouze hobby užití se vyskytne závada, někdy taková, která nejde a nebo se nevyplatí opravovat. Když si koupím např. Stihl za 20 tisíc, je to úplně něco jiného. Říci ale něco takového nahlas, předznamenává 30ti postové hádání se s člověkem, který nezná a nevyzkoušel nic než Stihl, jiný názor je pro něj impuls k vulgárním urážkám.  Husqvarna na tom se svou 236 nebude lépe, tyto cenově nejníže položené pily bych nedoporučil, za minimální příplatek se dá u konkurence pořídit lepší stroje. Osobně jsem v této cenové hladině zastánce japonské techniky, nemají kvalitativně v této třídě konkurenci. Když vezmu do úvahy opačný konec kvality = tu nejnižší, čistokrevné číny, pak pokud by někdo předemne postavil například Husqvarnu 236, Stihl 171 a pak číny za stejnou cenu např. Fuxtec 162, Hecht 956 šel bych do číny. Se vzrůstající cenou samozřejmě roste i kvalita, výkon a výdrž stroje. tzn. HQ435 lepší stroj než HQ236, HQ543XP lepší než HQ435 atd.   

Mimochodem Dolmar v testu byl. Co myslíte, že je pila Makita??? Je to na chlup stejná pila v jiné barvě. Na nápisu nezáleží, je to jedna firma.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 142.15 (?), 9.1.2015 8:24

Mohli by ste mi neako konkrétne vysvetliť ako je "ošizená" 181 oproti 391 stihlke?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.134 (?), 9.1.2015 13:15
Opravoval so od značky STIHL aj tieto modely 180, 211, 039. 039 som používal 14 rokov, 180 sme používali na čistenie mladého porastu, 211 má brat cca 5 rokov na palivové drevo. Rozdiely medzi týmito modelmi napr: 039 má oveľa lepšiu kľuku, ložiská FAG zo špeciálnou klietkou v tolerančnej triede 18-26 / štandardné ložisko C3 má tol.triedu 12-26/ spodné veko motora je predĺžené a je na ňom závit pre štift lišty. Keby to tak mali riešiené aj modely 181-211 tak až na to že majú slabé zrýchlenie /ťažší piest 2 mix.motoru / tak by im nebolo snáď v hobby triede ani čo vytknúť. Na 211 je napr. veľmi kvalitý valec a piest /MAHLE/, karburátor, ale odfláknutá kľuka a ložiská, a len jeden štift na lištu a to ešte v plaste. Jaro Š.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 142.15 (?), 9.1.2015 13:52

Á paráda zase je tu niekto kto sa vyzná.Plne s súhlasím z vašim rozborom len mám pár poznámok  -  kľuka je prispôsobená výkonu stroja.Samozrejme by sa dala vyrobiť aj mohutnejšia a pevnešia len by išla hore aj váha a stroj by bol lenivší jednoducho je kompromisná a nie je problémová.

Istá lenivosť je badať u všetkých predvýplachových strojov - s časti za to ozaj môže väčší piest z preplachovými kanálmi.Je to potom vynahradené vyšším výkonom a KM. To ta však deje pri všetkých predvýplachových strojoch u všetkých značiek.

  Jediný podľa mňa podstatný rozdiel je uchytenie lišty..Trochu zazlievam Stihlu tú jednu skrutku.Pri necitlivom zachádzaní sa má tendenciu vytrhnúť.

S tými tolerančnými triedami ste ma dostali.O tom som nevedel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 175.98 (?), 9.1.2015 15:22

Takže co z toho plyne?

Doporučíte tuto: Husqvarna 440e

Nebo spíše tuto: Dolmar PS-420 SC

Dám na Vás..Díky. Adam

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 9.1.2015 15:54

Já jsem to již napsal, PS420SC. výkon o 0,4kW větší, karter z hořčíkové slitiny, regulovatelné čerpadlo. Řádné uchycení listy, klasické boční napínání řetězu (považuji za výhodu). Zkrátka za ty peníze podstatně více.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.131 (?), 9.1.2015 15:53
Viete ja mám úplne iný obor práce /programovanie PLC, NC, oprava CNC, vibračná diagnostika, optimalizácia pohonov, analýza porúch, mechatronika a pod. Motorové píly a záhradná technika sú moja záľuba. Ja sa len snažím preniesť svoje poznatky a skúsenosti. Mimochodom STIHL 039 som osobne používal 14 rokov a bola to moja prvá motorová píla s ktorou som sa učil sám rezať /každý rok cca 80 metrov poväčšine tvrdého dreva buky s priemerom nad 1 meter + špalkovanie a množstvo pozdĺžnych rezov. Minulý.rok som ju zgenerálkoval a bolo treba preventívne vymeniť len ložiská kľuky, guferá, membrány v karburátore. Píla za celú dobu nemala žiadnu poruchu.Potom som ju celkom výhodné predal a kúpil za tie peniaze 4 mesačnú novinku Dolmar 6100 ktorý sa vrátil z testovania na píle. K STIHL 211 ktorú vlastní brat osobne som bol pritom keď sa zadrela /rosypanie klietky ložiska na kľuke na strane ventilátora/. Bola.používaná 5 rokov na prípravu pal. dreva poväčšine veľkých priemerov do pece cca 25 m.za rok. Pri celej generálke by bola oprava nerentabilná, tak som len vymenil ložiská, 1 gurero pri spojke, a krúžky. Valec som zalapoval, ryhy na pieste tiež. Zatiaľ funguje, má spálených 10 nádržiek. Každá.tolerančná trieda ložísk má aj svoje rozmedzie. U drahších ložiskách napr. s kosouhlým stykom je v krabičke vložený lístok s jednotlivými presiahmi a rozmermi, je to kôli párovaniu ložísk kde treba vyberať alebo kúpiť už takto spárovaný set. Napr. vretená obrábacích strojov. Jaro Š.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 142.15 (?), 9.1.2015 16:09

To čo povedal FO je pravda - pre mňa je vša ešte jeden parameter - spojka do vnútra. Ušetrí to hobbíkovi veľa nervov a nadávania.

 Z týchto dvoch strojov, pokiaľ nemáte nejaké problémy charakteru kardiologického ku inej značke je rozumná voľba PS420.

  A ešte jedna poznámka - chodte do kamennej predajne, niekde kde tomu rozumejú, a nechajte si ten stroj kompletne predviesť a vysvetliť.Radšej investujte 20minút času ako potom doma skúšať a poprípade niečo dokafrať.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 175.98 (?), 9.1.2015 16:58

Tak se nakonec rozhoduji mezi těmito dvěma:

Husqvarna 445

a

Dolmar PS-420 SC

Ta 445 má vyšší výkon než 440č. Jakou byste doporučili a proč? Díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 9.1.2015 19:12

To je zajímavá dedukce s tím předvýplachem, nicméně se nezakládá na pravdě. Namátkově můžu zmínit např. Husqvarnu 560XP "předvýplach". Pila co už snad živější být nemůže.

Nejsem tak fundovaný v technických věcech jako Jaro Š, ale z praxe když se mi pila porouchá a druhá funguje bezproblémů, můžu snad pak vyjádřit nespokojenost. Z mé zkušennosti: Malá Stilka se zatím nezadřela, ale dělá se mi pod ní loužička oleje "prosakuje", jeden šteft, neomyvatelný filtr, nemožnost nastavení dávkování oleje, dosedací plochy v plastu, ale v aspoň v trdoplastu, tak se tak neošoupávají jako na Solu. Solo žhavení výfuku do ruda a přehřívání, dosedací plochy uložení lišty jsou v měkém plastu, časem se odřou a olej potom teče po liště, tragický filtr vzuchu. Husqvarna podobný problém s vtokem oleje do lišty, guma výtoku se ochodila a nedosedala na lištu, olej pak všechen nejde tam kam má a lišta není dostatečně mazaná. Tanaka, dosedací plochy z obou stran v plechu jako u profi pil tzn. super mazání, navíc nastavitelné, kartr v kovu. Shindaiwa platí totéž, provedení uchycení lišty a mazání bez výhrad. Toto je jen o základu mazání, ale takto můžu porovnat i startování, ergonomii, špinivost atd. to se mi ale nechce popisovat, bylo by to nadlouho. Jinak k uživateli co se pořád rozhoduje mezi Husqvarnou a Dolmarem, Myslím, že to zde bylo jasně zmíněno Husqvarna umí výborné pily, ale je potřeba si připlatit a koupit profi, očesaná Husqvarna není Husqvarna ale polohusqvarna. Něco jak Octavie a Fábie, kdo v obojím jel, dokáže si představit rozdíl i v pilách. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika