Co koupit na prorez stromu ve vyskach?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
   
host - 227.2 (?) 
15.10.2012 11:00

Jestli s rezanim ve vyskach nemate zkusenost, ani patricne vybaveni, je lepsi to necht specializovane firme, zrovna lacine to neni, ale nemusite riskovat, ze se v nejhorsim pripade zabijete pri pripadnem padu dolu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 3.246 (?), 15.10.2012 13:42

Řešil jsem něco podobného - několik vysokých stromů, kde žebřík 7m nestačil, navíc ho nebylo o co bezpečně opřít. V některých místech pod stromem ploty a jiné věci, které se nesměly zničit. přiznám, že jsem okolo tohoto problému chodil 5let a furt nevěděl, kudy do toho. Už sem zvažoval i objednání auta s plošinou, ale na 2 místa by se stejně nedostal. Nakonec jsem to vyřešil právě tou teleskopickou řetězovkou, z Lidlu. A její koupě vůbec nelituju. Myslel jsem si, že to bude investice na nic (použití jen jednorázové a pak už nebude potřeba), ale mýlil jsem se. Většinu stromů už mám ořezaných a vůbec sem nečekal, že to bude tak snadný. Stačil jsem si sám. Stromy jsem "rozebíral" doslova větvičku po větvičce, silné větve jsem řezal po kouskách (20cm průměr zvládla jako nic). Trvá to takhle déle, ale nic se nezničí.

Je ale pravda, že se u toho musí dost přemýšlet - jak a kam si postavit třeba žebřík, nebo odkud a jak řezat. Např. sevření lišty znamená okamžité sesmeknutí řetězu z lišty. Když sem ale pochopil základy práce s touto pilou, myslím si, že jsem skoro nemohl udělat lepší koupi. Teda kromě toho, že pokud bych měl větší sad, tak by bylo lepší koupit se spalovacím motorem. Samozřejmě, něco by u té pily mohlo být ještě lepší (třeba nastavitelná směrově přestavitelná řezací hlava), ale co by člověk chtěl za necelé 2000.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 15.10.2012 14:09

Tak především nevíme, jak to vypadá u tazatele, takže rada je složitá. Osobně opravdu vysoké stromy nejraději seřezávám těsně u země. Jak píšete, zrovna nedávno jsem elektrickou vyvětvovací pilou  - (Hecht) kácel starou uschlou jabloň. Byla nakloněná nad starý včelín, takže podříznout a přetlačit to nešlo. Metodou postupného ohlodávání jak popisujete to šlo výborně, kmen jsem pak postupně odšpalkoval motorovkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 207.75 (?), 15.10.2012 21:08

Máte môj obdiv a závisť.Ja nie som ochotný pracovať vo vetvách stromu a oháňať sa tam z naštartovanou pílou.Možno že neaká malá príčina bude aj v tom, že som už niekoľkokrát mal tú česť vidieť čo taká vetva dokáže.A musím utrúsiť ešte aj to že vyvetvovač z potravín alebo najlacnejšia jednoručka na trhu bude asi to pravé orechové, to na čom by malo závisieť moje zdravie. Ešte v rámci bezpečnosti je potrebné sa zabezpečiť aj ochranu voči pádu  - odporúčam ekonomickú verziu - recyklovať motúz z balíka slamy t.j.z dvoch balíkov = 4 motúzy /čím viac uzlov tým lepšie/ a bezpečne prichytiť o tričko z 3% bavlny kúpeného v značkovom blšáku za 1,3Eura a akčnou karabínkou za 33 centov zo zaručenou nosnosťou 3kg.

  Ale vážne ľudia, kde sa podel ten povestný československý fištrón.Ľudia si vedeli pomôcť s tým čo mali.Teraz si niekto myslí že keď si kúpi vyvetvovač alebo jednoručku tak je z neho ako šibnutím paličkou Harryho Pottera rizikový drevorubač.Človeče, môžete hovoriť o šťastí pokiaľ Vám padajúca haluz neroztrepe ten výrastok medzi pleciami.Myslíte si že pokiaľ si viete kúpiť chirurgický skalpel tak ste chirurg?Ide to tu s nami dole vodou.Jeden ide robiť rizikovú ťažbu z pílkou z lídla, druhý pologramotný chce silou mocou mazať z-kové ložiská nato mu ďalší radí na to použíť hyper super mazivo ktoré sa viaže na molekulovej báze.Tento portál je tu na výmenu skúseností.Ale tu sa dookola preberá - je dobrá píla z bau za 79 euro alebo počkám na akciu? 

Odpoveď - viete že je celkom príma - ja s ňou režem už tretí rok nonstop ani som nespal.Je super.Dobrá spotreba a spoľahlivá.No ale raz sa stalo že som odpadol od únavy, vtedy si ju zobrala manželka a pracovala s ňou a aj ona si pochvaľovala

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 217.62 (?), 15.10.2012 21:28
Jani 02 srovnáváte to, co neznáte, nebo nechcete znát. Ten pán pilou z Lídlu ořezal stromy, vy byste to nedokázal, já jsem mazal a mažu ložiska speciálním mazivem, které jsem použil i na 2ZZ. Moje zásada je, co neumím, nebo neznám, netvrdím, že to nejde. Možná si nekrájíte skalpelem chléb, ale to neznamená, že se nemůžete pořezat obyčejným nožem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 227.2 (?), 16.10.2012 19:42

Pane J.S.trosku mi pripominate meho kamarada, ten nedokaze pochopit, ze si nedokazi opravit budika, hodiny,proste, ze se do nekterych veci nepoustim.Ten rozdela od pily, pres auto k barevne tv vse a neustale se divi, ze jsem nesikovny, ze si to nedovolim tez.Vy jste jeho typ, hlavne v tom smyslu, ze si se vsim vetsinou tez sam poradite.Akorat na rozdil pd neho vice pripostite moznost, ze to kazdy umet nemusi.Ja jsem v tom opatrny, v cem si neverim, nechavam pro odbornika.Nechci jeste vec zbytecne vice ponicit.Nezastavam nazor kamarada, ze to prece musim zvladnout sam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 152.225 (?), 16.10.2012 14:43

smiley

najprv ma to pobavilo, ale len do momentu pokiaľ som si neuvedomil, že bohužiaľ je to krutá realita sad

To čo chceme je minimaxi riešenia a tie sú mnohokrát tie najhoršie, proste s minimom penazí dosiahnúť maximálny výsledok.

A tá poctivá československá práca sa stratila.

A čím to je? pokiaľ niekedy sa ku nám šrot (tá najhoršia kvalita) nedostal vďaka prísnym kvalitatívnym normám, dnes si ho kupujeme denne a vďaka "marketingu" si myslíme, aký fasa stroj to je, a tu na fóre si to chceme od profesionálov dať potvrdiť.

proste až naše deti pochopia, že kvalita niečo stojí, a niečo lacné, nemôže byť kvalitné a trvácne.

Kde sú tie časy keď sa telka, práčka, chladnička, žehlička, manželka kupovali na celý život?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.115 (?), 16.10.2012 17:04
Co s tím má společného hořekování nad starou čs realitou? To, že dokázal ořezat stromy pilou z Lidlu? Ale on to má pro sebe, ne na profi práci. Že si každý může vybrat a to jak cenou, tak značkou? Připomíná mě to značkového servisáka, nebo prodejce, kterému se nelíbí, že se může kupovat jinde, nebo bez opravy snadno reklamovat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 152.225 (?), 16.10.2012 17:32

ja som to napísal úplne presne.

Vadí mi:

1. to že je možné k nám doviesť zariadenia tak nízkej kvality, že ich používanie je rovno nebezpečné.

2. to, že zariadenia nízkej kvality vďaka klamlivému marketingu zavádzajú spotrebiteľa a myslí si, že si kupuje kvalitné zariadenie. napr. (husqvarna-husqwarna, stihl-sthil a pod.) a iné marketingové finty ktoré doslova zavádzajú zákazníka a myslí si, že si kupuje kvalitny tovar

Nevadí mi:

1. Nič čo je menej kvalitné a tak je aj deklarované a viem to. Proste mi nevadí tesco vŕtačka. Dôležité je aby na nej nebola nálepka ktorá u mňa môže vyvovať dojem vysokej kvality.

snáď sa mi to podarilo vysvetliť dobre

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 16.10.2012 17:40

...pokiaľ niekedy sa ku nám šrot (tá najhoršia kvalita) nedostal vďaka prísnym kvalitatívnym normám, dnes si ho kupujeme denne...

Ten zahraniční šrot se k nám nedostal ne kvůli přísným kvalitativním čs normám, nýbrž proto, že na něj nebyly devizy. On by ani tehdy ten šrot nebyl, v Číně se ještě vyráběly jen tenisky a rýže. Ano na celý život se kupovala řetězová pila, motorová sekačka, elektrická vrtačka, ale měli je pouze profíci nebo řezníci a zelináři,. Na stromy jsem tehdy měl mnoho let kvalitní čs pilku s otočným listem, na palivo břichatku, na trávu kosu Made in USSR, díry točil kolovrátkem a vruty rukou plochým šroubovákem vše tuzemské výroby. Dodnes nad kvalitou tohoto nářadí uznale pokyvuji hlavou. Na druhé straně jsem docela jsem rád, že sem ten levný šunt přišel a mohl jsem ho pořídit,  fyzicky bych to dnes jinak nezvládal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika